První jarní prohra = Zavidov

03.05.2013 11:15

ČL Kolešovice

 

1:5

(0:4)

FC 05 Zavidov

15. kolo - II. třída OP, 1. května 2013, 17:00

71. Stiska

 BRANKY 

5., 27. Škyta, 8. Korčák, 40. Devera

62. Bok

Krumhanzl, Polánek D., Herink

 ŽK 

Korčák, Urik, Bok

 

 ČK 

 

 Rozhodčí: Váňa Josef - Šipoš Jan, Tichý Martin

 Stadion: Kolešovice

 

Dohrávané utkání 15. kola mezi ČLK a Zavidovem mělo již před úvodním hvizdem jasného favorita. Zavidov je bezkonkurenčním lídrem okresního přeboru a bez jediné ztráty květinky míří neomylně za postupem do krajských soutěží. Svou roli zvládli Zavidovští i v Kolešovicích, nutno podotkout, že za značného přispění ČLK.

O duelu rozhodla už úvodní 30ti minutovka, kdy si hosté vytvořili velké množství šancí a zatlačili Lev do hluboké defenzivy. Už v první minutě zvonila pravá Kalíkova tyč, na následnou dorážku dobíhající Bok nedosáhl. To však nemuselo Zavidov mrzet. Po špatné rozehrávce uprostřed hřiště si poradil z rychlým brejkem Škyta, kterému servíroval míč Korčák - 0:1. O 2 minuty později měl Daniš obrovskou a vlastně jedinou příležitost ČLK v prvním poločase. Sám proti Kuklovi ale neuspěl. Zavidov pak trestal znovu. V 8. minutě si vyměnili role Škyta s Korčákem a posledně jmenovaný pohodlně zasunul loptu do prázdné branky - 0:2. Po zaváhání Štíchy proti Korčákovi přidali ve 27. minutě hosté Škytou 3. branku a bylo po utkání. Z následných několika zajímavých gólových šancí proměnili hosté do závěru poločasu pouze jednu. Mezi střelce se zapsal Devera - 0:4.

Druhý poločas už takové tempo - furioso nenabídl. Zavidov s vědomím dostatečného náskoku zvolnil a hlavně neproměňoval i ty nejvyloženější šance jako například Blecha, který přestřelil úplně odkrytou Kalíkovu branku. V 57. minutě orazítkoval Bok ze standartní situace břevno kolešovické branky. V 60. minutě mohl snížit na druhé straně Krumhanzl, ale správnou chvíli ke střele prováhal. Zavidovští naopak v 62. minutě upravili skóre už na 0:5, když se trefil nehlídaný Bok. V 71. minutě se nakonec dočkal alespoň čestného úspěchu Lev. Výborně hrající Stiska si se svou příležitostí poradil mazácky a podél vybíhajícího Kukly snížil na 1:5.

Hosté si odváží z Kolešovic naprosto zasloužené 3 body a nezbývá než poučit se ze zbytečných chyb a popřát Zavidovu mnoho štěstí ve výšší soutěži.

Sestava ČLK:

Kalík - Herink, Štícha (46. Kovář), Vicjan, Matějovský P. (72. Ridzoň) - Stiska, Polánek D., Barthel, Krumhanzl - Daniš, Bauer

Sestava Zavidov:

Kukla - Pichner, Beneš, Pešek, Hvězda - Bok, Štiller D., Devera, Krejza (55. Blecha) - Škyta, Korčák (68. Urik)

Ostatní výsledky 15. kola:

So. Branov – Sp. Lužná 3:1 (1:0) – (Opl, Rasocha, Dubský T. – Rasocha vlastní)

FC Po Olešná – Oh. Městečko 0:1 (0:0) – (Makarský)

FK Kněževes – SK Senomaty 1:0 (0:0) – (Hanych)

ESTA Oráčov – FK Hředle 1:3 (Katona – Vitner, Ďurina, Holý)

So. Janov – So. Mšec 1:2 (1:2) – (Kloub - Neužil, Trkal)

FC Jesenice – SK Pavlíkov 1:5 (1:3) – (Mutínský – Vodrážka T. 2, Franěk D., Jiřík, Samson)