První letošní výhru zařídil třemi góly Dan Polánek

07.10.2012 19:13

 

ČL Kolešovice

 

4:0

(2:0)

FK Hředle

7. kolo - II. třída OP, 29. září 2012, 16:00

6., 36., 77. Polánek D., 61. Zuska

 BRANKY 

 

Herink

 ŽK 

Skoupý, Vodrážka

 

 ČK 

 

 Rozhodčí: Miroslav Aksamit - Jiří Rendl, David Lelovski

 Stadion: Kolešovice

 

 

Až v 7. kole se Český lev dočkal prvního vítězství po postupu mezi okresní elitu. Náš tým podal výborný kolektivní výkon a bere ze souboje s Hředelskými zaslouženě všechny body. Největší podíl na přesvědčivém skóre má Daniel Polánek, který se za Sklenářova záda trefil hned třikrát.

Pro oba soupeře důležitý souboj odstartoval mnohem lépe domácí Lev. 2 minuty od úvodního hvizdu sudího Aksamita se dostal přez svého strážce Polánek a přesnou přihrávkou našel, na velkém vápně, osamoceného Ridzoně. Jenomže tomu trvalo zpracování déle než by bylo vhodné a o míč vzápětí přišel. V 6. minutě už se ovšem skóre měnilo. Herink našel dlouhým pasem Polánka, ten v souboji o míč přetlačil Holého a před ním už stál pouze hředelský gólman Sklenář. Polánkovu střelu sice stačil ještě mírně ztlumit, ale i tak lopata doputovala až do sítě - 1:0. V 11. minutě vymysleli hředelští fotbalisté perfektní kolmici na Ďurinu a ten se ve vápně srazil s vybíhajícím brankářem Rotekem. Rozhodčí Aksamit ovšem inkriminovaný střet jako nedovolený neposoudil. Nutno podotknout, že pokutový kop se klidně pískat mohl. Hosté přidali na obrátkách a ČLK se v dlouhé minuty především bránil. Ve 13. minutě se po rohovém kopu dostal míč k Holému a ten svým pohotovým zakončením olízl pravou Rotkovu tyč. Ve 20. minutě nadělala našemu brankáři velké problémy střela Doška z 22 metrů. V dalších okamžicích stříleli mimo Vodrážka a znovu Holý. Převahu Poddžbánských uťal Lev až ve 36. minutě. Barthel ukořistil míč u středového kruhu a přesnou přihrávkou připravil šanci Polánkovi, který podél vybíhajícího Sklenáře zvýšil na 2:0. Za tohoto stavu šli obě mužstva do kabin.

Po změně stran dominovalo na hrací ploše zápasu především naše mužstvo, Hředle si nedokázali vytvořit ani jednu gólovou šanci. Zato na druhé straně jich bylo k vidění hned několik. V 54. minutě vyvezl středem hřiště míč Krumhanzl, perfektní přihrávkou našel na levé straně nabíhajícího Zusku, ten bohužel trefil pouze padajícího Sklenáře. Gólovou radost si mohl Zuska vychutnat o chvíli později. V 61. minutě si naběhl na přímý kop Matějovského a hlavou přeloboval bezmocného Sklenáře - 3:0. Další vynikající příležitost měl v 68. minutě střídající Daniš. Sklenář tentokráte svůj tým podržel. O 2 minuty později hlavičkoval z velkého vápna přímo do Rotkovi náruče Holý. V 74. minutě se dokázal prosadit gólově Daniš, pomezní Rendl ale signalizoval ofsajdové postavení našeho útočníka. Nejkrásnější okamžik duelu přinesla 77. minuta. Dokonalou kombinaci mezi Jankurou a Danišem zakončoval ve skluzu do prázdné branky Polánek a tím zkompletoval svůj hattrick. V 83. minutě se prosadil individuálně na levé straně J. Sláma, jeho přihrávku do malého vápna dokázal v poslední chvíli obrana ČLK odvrátit. 5 minut před konce střetnutí střílel z 25 metrů svou slabší nohou Barthel, Sklenář si s jeho zakončením nadvakrát poradil. Tečku za podařeným představením obstaral Rychtařík, kterému scházeli po centru Daniše decimetry.

Sestava ČLK:

Rotek - Herink, Štícha, Kovář, Matějovský P. - Krumhanzl, Barthel (85. Rychtařík), Zuska (79. Holeček), Jankura - Polánek D., Ridzoň (64. Daniš)

Sestava FK Hředle:

Sklenář - Bureš, Holý, Došek, Klátil (78. Ilberg) - Skoupý (67. Stibor), Houdek, J. Sláma, Vodrážka - Ďurina, Vitner (83. Alberovský)

Ostatní výsledky 7. kola:

So. Branov - FC Po Olešná 0:7 (0:3) /Polášek Martin 3, Polášek Radek 2, Telvák Patrik, Šutera Michal/

FC Jesenice - FK Kněževes 2:1 (2:0) /Brda David 2 - Hrubý Kamil/

So. Janov - SK Senomaty 3:2 (2:1) /Frühauf Ondřej 2, Dušek Vladimír - Mácha Luboš, Vávra Jakub/

ESTA Oráčov - Oh. Městečko 2:9 (1:4) /Vachtl Radek, Jeníček David - Šnídl Petr 4, Urban Jiří 2, Fratina Zdeněk 2, Makarský Petr/

So. Mšec - FC 05 Zavidov 0:2 (0:0) /Urik Miroslav, Korčák Tomáš/

SK Pavlíkov - Sp. Lužná 0:3 (0:2) /Drenko Petr 2, Ambrůžek Petr/