První mistrovské utkání v sobotu

21.08.2009 15:20

BY ČENDA

 

Český lev zítra přivítá v domácím prostředí v rámci prvního kola mistrovské soutěže TJ Roztoky. V nabitém ročníku to bude hned na startu zápas o 6 bodů, nehledě na to, že dobrý vstup do sezony by přišel k duhu a pokud chceme realně myslet na klidný střed tabulky a nestrachovat se o záchranu, musíme hlavně v domácím prostředí bodovat naplno!! V minulém týdnu jsme sehráli 1. kolo okresního poháru v Lišanech, kde jsme sice herně po většinu zápasu domácí přehrávali, ale zejména obranná činnost týmu, ne jen obránců, dobře nefungovala!!! Trápení v koncovce bylo pouze důkazem slabé střelecké potence v poslední době.

Roztoky zakončili loňskou sezonu na 11. místě se 30 body, což je pouze o 4 body méně než náš tým!! V poslední době se nám na roztocké nedaří. V obou posledních vzájemných zápasech jsme soupeře nedokázali porazit!!! Po domácí remíze 1:1 přišla na jaře smolná prohra 1:0 z penalty. Obrovský tlak ve druhé půli jsme nedokázali zúročit, kdy nejdříve rozhodčí Hrivňák neodpískal jednoznačnou penaltu na Jankuru a poté po sporném ofsajdu neuznal ani gól Štíchovi.

Pomalu se nám začíná vyprazdňovat marodka, na které zůstává pouze Jaroslav Kovář, který sice už trénuje, ale do utkání jestě nenastoupí. Druhým hráčem je Pavel Barthel, který ještě nedoléčil angínu. Naopak připraveni by měli být Martin Ferštl, Petr Roubík i Dan Polánek, který se vrací po dlouhém zranění kotníku.

Utkání začíná od 17:00 a řídit ho bude jediný rozhodčí, Švácha. Doufejme, že využijeme domácího prostředí a v prvním kole vybojujeme 3 body. Můžete se těšit samozřejmě na pozápasovou reportáž a konečně opět i foto.

Předpokládaná sestava:

Sýkora (Matějovský M.) - Tůma - Čech, Kučera, Matějovský M. - Holeček, Polánek, Štícha, Daniš(Ferštl) - Kozák, Roubík