Remíza s Kněževsí je ztrátou

12.09.2010 14:33

ČLK - FK Kněževes 1:1 (0:0)

 

Branky: 63. Roubík

ŽK: Daniš, Krumhanzl, Barthel, Roubík

ČK: Krumhanzl, Barthel

 

Velké derby v rámci 4. kola OP početnou návštěvu z obou táborů rozhodně nezklamalo. K vidění byly branky, tvrdé souboje, nasazení, pěkné akce, jak se říká "fotbal nahoru - dolu". Bohužel však také červené karty a velké vášně. I tak předvedl Český lev nejlepší výkon v sezóně, stačilo to pouze na jeden bod. Po průběhu utkání je to hlavně pro ČLK ztráta.

Před zaplněným stadionem začal zápas v režii hostů, kteří měli míč více pod kontrolou. Výsledkem však byly 2 rohové kopy a 2 standartní situace, ze kterých vážné ohrožení Matějovského branky nepřišlo. Lev se snažil podnikat nebezpečné výpady. Ofsajd systém Kněževse ale pracoval na výbornou, několikrát se nachytal jak Roubík, tak hlavně Kozák. Po hluché dvacetiminutovce, kdy se hra přelévala od vápna k vápnu začal přejímat otěže utkání domácí Český lev. Ve 22. minutě zahrál Barthel přímý kop, nabíhajícímu Krumhanzlovi chyběli na zadní tyči centimetry. O 2 minuty později přišla kombinace na pravé straně, míč si vyměnili Roubík s Kozákem, ten se zbavil ve vápně svého strážce a proti noze vyzval ke střele Polánka. S jeho slabým zakončením doprostřed branky neměl Kopřiva sebemenší problém. Ve 28. minutě se uvolnil na pravé straně Polánek. Tentokráte branku vysoko přestřelil. Kolešovice se dál tlačili do ofenzivy. Když se neprosadili střežení Kozák nebo Roubík, zkoušel štěstí z dálky Krumhanzl. Když do konce poločasu zaujali pouze otočené zákroky pana Strouhala ve prospěch hostí, šlo se do kabin za bezbrankového stavu.

Druhá část začala tam kde první skočila. Lev pokračoval v mírném tlaku, hosté spolehaly hlavně na umění Hlavatého, který se ale utápěl v kličkách, hlavně před velkým čtvercem. V 53. minutě přehlédl rozhodčí Strouhal evidentní faul Hlavatého na Matějovského. To však byl slabý odvar oproti kose Hrubého na Jankuru, i v tomto případě zůstala píšťalka sudího němá. Tak se začalo jiskřit téměř v každém souboji a sudímu Strouhalovi se začal zápas pomalu a jistě vymikat z rukou. V 61. minutě se znovu křičelo, tentokráte ale né na rozhodčího, ale GÓÓL. Na centr do vápna si naběhl Roubík a nadvakrát hlavou překonal Kopřivu - 1:0!!! V 64. minutě přišlo vynucené střídání, odejít musel Kozák. Postaral se o to opět muž s píštalkou. Jeho slova zněla: "Vystřídejte si ho, nebo ho vyloučím". V 71. minutě měl obrovskou šanci Daniš, který se řítil sám na Kopřivu, skákající míč však poslal přímo do jeho rukavic. A tak trestali hosté. V 72. minutě přišla ojedinělá akce. Ztráta míče uprostřed hřiště byla pro Kolešovice smrtící. Rychlý brejk z pravé strany zakončili kněževeští přesně - 1:1. To však nemělo být vše. Do hry vstoupil znovu sudí Strouhal. V 76. minutě přísně odpískal faul těsně před vápnem - samozřejmě pro hosty. Při stavění zdi dostal druhou žlutou Krumhazl a musel pod sprchy. To se nelíbilo kapitánu Barthelovi, který vyfasoval kartonek stejné barvy. Z nadějné standartky Kněževes nic nevytěžila. Hra se přesunula před kněževeské vápno, kde sudí opět obrátil zákrok pro hosty. Nervy neudržel znovu Barthel a zakopl míč na Kopřivu. Ještě než mu rozhodčí stačil ukázat druhou žlutou kartu a tím pádem červenou, zahodil kapitánskou pásku a svlékl dres, k tomu si ještě s hlavním rozhodčím pěkně zblízka "popovídal". O dva hráče oslabený Lev se tak musel soustředit ve zbytku utkání hlavně na defenzivu. Nedisciplinovanost mohla Kněževes potrestat až v nastavení, Matějovský ale skvěle zakročil nohou a odvrátil pohromu. Když pak ještě Vicjan z trestného kopu vysoko přestřelil, rozešli se oba týmy smírně.

Sestava:

Matějovský M. - Krumhanzl, Tůma, Štícha, Matějovský P. - Polánek, Barthel, Daniš (82. Spáčil) - Jankura, Roubík - Kozák (64. Vicjan)

 

Ostatní výsledky 4. kola OP:

So. Mšec - SK Lány 5:4 (4:1)

TJ Roztoky - So. Srbeč 5:1 (2:0)

ESTA Oráčov - FC Jesenice 6:0 (2:0)

Tn. Rakovník B - FC Po Olešná 7:2 (5:1)

FC 05 Zavidov - SK Pavlíkov 1:1 (0:1)

FK Hředle - Sp. Lužná 1:1 (0:0)