S Berany se body již potřetí v řadě dělily

26.08.2013 10:58

SK Senomaty

 

2:2

(1:1)

ČL Kolešovice

1. kolo, II. třída OP, 24. srpna 2013, 17:00

22. Vávra, 48. Kadlík

 BRANKY 

28., 67. Polánek D.

Koukal

 ŽK 

Barthel, Holeček

 

 ČK 

 

 Rozhodčí: Švácha

 Stadion: Senomaty

 

Jak už se zřejmě stává tradicí, duely mezi ČLK a Senomaty nemají vítěze. Stejně tomu zůstalo i po sobotním měření sil. Remíza 2:2 je po průběhu zápasu pro obě mužstva zasloužená.

Kolešovice si úvodní 20ti minutovku za rámeček rozhodně nedají. Ustrašený výkon a zbytečné chyby v rozehrávce, to byla přesně voda na mlýn pro domácí Berany, kteří z toho také patřičně těžili. Už během 15ti minut se 2x vyznamenala skvělými zákroky posila v brance Vavřín. Nejdříve se zaskvěl proti výbornému Karnoldově zakončení, poté si na něm vylámal zuby i Vávra. Skóre se nezměnilo ani po obrovském závaru před kolešovickou brankou ze 16. minuty, kdy znovu úřadoval skvělý Vavřín. Až poté se osmělili také Lvi. Roubík se po slibné akci k zakončení nakonec nedostal, Polánek mířil z pravé strany těsně mimo Kučabovi tři tyče. Ve 22. minutě už mohli domácí fanoušci, a to zaslouženě, slavit gól. Kukla vysunul mezi obranu ČLK Vávru a ten nedal Vavřínovi žádnou šanci - 1:0. A mohlo být i hůře, Vávra naštěstí zamířil střelu z hranice velkého vápna nad branku. Ve 27. minutě se tak měnil stav utkání na druhé straně. Krumhanzl vybídl Polánka a ten po průniku z levé strany prostřelil vyběhnuvšího Kučabu - 1:1. Vyrovnávaci branka jakoby Lev polila živou vodou. Z týmu spadla očividná nervozita a rázem bylo před senomatskou svatyní hodně horko. Nejdříve páli z dálky Zuska a hned poté přišli 2 obrovské příležitosti ČLK. Ve 37. minutě se objevil Polánek až před Kučabu, který jeho šanci tentokráte tělem vyrazil, míč se odrazil k úplně volnému Roubíkovi, který zřejmě ještě teď nechápe, jak mohl z malého vápna minout zívající prázdnou branku.

Poločas číslo 2 byl co se týče předvedeného výkonu ze strany ČLK mnohem povedenější, ač do vedení šli opět domácí. Nepovedená střela Havla se stěstím propadla středem obrany k úplně volnému spoluhráči, který přihrávkou přez malé vápno vyzval ke gólu Kadlíka - 2:1. Červenobílí se však nenechali vyvést z míry a byli to oni, kdo diktoval tempo hry. Po kombinaci Štícha, Zuska, Polánek střilel levnou nohou těsně vedle šibenice Roubík. Vedle mířili i zakončení Stisky, nebo znovu Roubíka, kterému nahrával Zuska. Lev se ale 2. branky přece jen dočkal. Máchovu minelu dokázal vyčíhat Polánek, který nabídnutou přležitostí nepohrdl. Nic nezmohl a brankář Kučaba ani dobíhající obránce - 2:2. Český lev dál útočil a zatlačil Senomaty, kterým očividně docházeli síly, do defenzivy. Gólové šance už se ale hosté nedočkali. Jedna byla ovšem k vidění na druhé straně. Po Karnoldově průniku zachránil svůj tým od pohromy už poněkolikáté v utkání Vavřín, který si poradil i s trestným kopem Kukly ze závěru zápasu.

Sestava ČLK:

Vavřín - Ridzoň, Štícha, Vicjan, Matějovský P. - Stiska, Barthel, Zuska, Krumhanzl (62. Holeček) - Roubík (82. Kovář), Polánek D.

Sestava Senomaty:
Kučaba - Trešl, Hůla, Havel, Karnold - Mácha, Vopat, Koukal, Kadlík (76. Hrbek) - Kukla, Vávra

Ostatní výsledky 1. kola OP:

So. Janov - Oh. Městečko 1:0 (1:0) /Fronk/

Sp. Lužná - SK Pavlíkov 4:0 (3:0) /Falbr, Ambrůžek, Černý, Vítek/

FC Po Olešná - FK Hředle 2:5 (1:2) /Polášek R. 2 - Houdek 3, Vitner, Sláma/

So. Sýkořice - So. Mšec 3:2 (2:1) /Vančura, Prach, Slabý - Trkal 2/

FC Jesenice - SK Oráčov 5:1 (3:0) /Fiala 3, Kotek, Tvrz - Svatoň J./

SK Lány - FK Kněževes 2:3 (1:0) /Pavelka, Vácha - Hanych 2, Růžička/