S Branovem jsme získali povinné body

15.10.2012 10:08

ČL Kolešovice

 

3:0

(0:0)

FK Hředle

8. kolo - II. třída OP, 13. října 2012, 16:00

51. Daniš, 68. Polánek D., 72. Vicjan

 BRANKY 

 

Daniš, Krumhanzl, Zuska, Herink

 ŽK 

Gottwald, Varyš, Zmrzlý, Holeček, Votoupal

 

 ČK 

 

 Rozhodčí: Vladimír Klekner - Jakub Sixta, Marek Špidra

 Stadion: Kolešovice

 

 

V 8. kole hostil Český lev aktuálně poslední tým okresního přeboru, Sokol Branov. Papírové předpoklady se jednoznačně potvrdili a utkání se hrálo po celou dobu na jednu branku. Místy drtivý tlak dokázal Lev přetavit v "pouhé" tři branky do sítě Pelesného.

Byl to právě branovský gólman, který držel dlouhé minuty své spoluhráče nad vodou. Ve 3. minutě si připsal první výborný zákrok proti střele Krumhanzla k levé tyči. Český lev přitlačil soupeře před jeho pokutového území, ovšem chyběla lepší finální přihrávka nebo klid v zakončení. První šanci z kategorie gólových viděli diváci až v 18. minutě. Za branovskou hradbu proklouzl Dan Polánek, jenže z rohu malého vápna Pelesného překonat nedokázal. Ve 25. minutě centroval z levé strany Matějovský a osamocený Barthel měl na zadní tyči proti sobě pouze branovského brankáře. Jeho hlavička skončila na nohou výborného Pelesného. Ve 34. minutě se neprosadil ani Daniš, jeho slabá střela neměla naději na úspěch. V 39. minutě vybojoval uprostřed hřiště míč Daniš a pro domácí tým se naskytla výhoda brejkové situace. Daniš však místo přihrávky na lépe postavené Polánka a Krumhanzla volil příhru doleva na Bauera a tomu se pak jeho následný centr na volné spoluhráče vůbec nepovedl. I tak mohl jít Český lev před poločasovou přestávkou do vedení. Bauer dostal výbornou přihrávku mezi dva obránce, ovšem sám proti vybíhajícímu Pelesnému, stejně jako jeho kolegové v předchozích momentech, neuspěl.

Do druhého poločasu nastoupil Český lev s jednoznačným cílem, vstřelit v co nejkratší době branku. To se podařilo hned v 51. minutě. Barthel těsně před velkým čtvercem zkoušel míč prostrčit středem hřiště na Polánka, Branovští odvrátili nebezpečí jen znovu k Barthelovi, který hlavou přiťukl míč doleva na volného Daniše, jeho nechytatelná rána z 10 metrů skončila pod břevnem bezmocného Pelesného - 1:0. Soustavné obléhání branovské svatyně pokračovalo dál. V 68. minutě dostal trochu více prostoru po pasu Krumhanzla Polánek a střelou pod vybíhajícím Pelesným získal pro ČLK dvoubrankové vedení - 2:0. O 4 minuty později bylo ještě veseleji. Odraženého míče se zmocnil Vicjan a nedal bombou z 23 metrů branovskému brankáři žádnou šanci - 3:0. Ti co čekali další góly v síti Sokola museli být po zbytek utkání zklamaní, a to především díky hostujícímu Votoupalovi. Ten v 76. minutě doslova sestřelil u postranní čáry Daniše, který jen se štěstím přežil zákrok bez újmy na zdraví. Místo červené karty ovšem sudí Klekner ocenil hříšníka pouze žlutým kartonkem a branovský "blázen" mohl řádit dál. Některé zákroky byly spíš na pořádnou facku než na červenou kartu. Nikdo se poté nemohl divit, že k ostřejším zákrokům přistoupili i hráči ČLK.

Sestava ČLK:

Rotek - Herink, Štícha, Vicjan, Matějovský P. - Krumhanzl, Barthel, Zuska (76. Kovář), Bauer - Daniš (85. Rychtařík), Polánek D.

Sestava So. Branov:

Pelesný - Gottwald, Jeníček, Krátký, Novák, Varyš (83. Pokorný), Zmrzlý, Holeček, Dubský Z., Votoupal, Horn

Ostatní výsledky 8. kola:

FK Hředle - Sp. Lužná 2:0 (1:0) /Stibor, Houdek/

FC 05 Zavidov - SK Pavlíkov 7:0 (2:0) /Korčák 3, Urik, Skoupý, Devera, Štiller D./

So. Mšec - Oh. Městečko 3:3 (2:1) /Burle 2, Neužil - Bestajovský M. 2, Šnídl P./

SK Senomaty - ESTA Oráčov 5:1 (2:0) /Vávra 3, Kukla 2 - Jeníček/

FK Kněževes - So. Janov 0:4 (0:2) /Šerák, Frühauf, Kintner, De Fin/

FC Po Olešná - FC Jesenice 0:3 (0:2)