S lídrem jsme drželi krok jen poločas

26.03.2011 20:35

ČLK - FC 05 Zavidov 1:4 (1:2)

Branky: 17. Jankura

ŽK: Matějovský P., Daniš, Vicjan

 

V úvodním kole jarní části sezóny zavítal do Kolešovic aktuálně nejlepší tým okresu, FC 05 Zavidov. Podle tabulky to měl být jednoznačný zápas. To však rozhodně nebyl.

Od úvodního hvizdu sice převzali iniciativu hosté, ale obranu, natož branku kterou hájil Marek Matějovský rozhodně neohrožovali. Naopak na straně druhé v 6. minutě vystihl špatnou rozehru Vicjan, naštěstí pro Zavidov se ale míč odrazil od jeho nohy. Hrálo se především ve středu hřištěa z tohoto prostoru hosté také rozjeli první nebezpečnou akci. Polánek na půlící čáře rozehrál nepřesně na Vicjana, následovalo rychlé přenesení hry na Korčáka a ten z levé strany střelou přes celou branku poslal favorita do vedení. Lev ovšem zbraně nesložil. V 17. minutě fauloval na pravé straně jeden z obránců Vicjana. Míč rozehrál do vápna Barthel přímo na Vicjana, který namazal proti noze Jankurovi a ten prostřelil vše co mu stálo v cestě - 1:1. Ve 24. minutě předvedl hostující Koc likvidační zákrok na Petra Matějovského a mohl být rád, že viděl pouze žlutou kartu. O 5 minut později předvedl Matějovský v brance prvotřídní zákrok a vytáhl z podbřevna hlavičku jednoho z hostujících hráčů. Na straně druhé donutil ze standartní situace k výbornému zákroku brankáře Zavidova Vicjan. Hrálo se dál především uprostřed hřiště bez větších šancí na obou stranách. 10 minut před koncem poločasu dostal více prostoru Polánek, dostal se s míčem až před vápno, bohužel jeho střela mířila přesně na Červeného v brance hostů. Těsně před přestávkou přišel klíčový moment utkání. Pomezní rozhodčí neodmával jasný půlmetrový ofsajd Urika a pustil hosty do brejku. Útočník Zavidova nedal Matějovskému žádnou šanci a hosté opět vedly - 1:2.

Druhý poločas začal opět vyrovnanou hrou. Zavidovští měli sice míč více na svých kopačkách, ale v úctyhodné vzdálenosti od naší branky a spoléhali se hlavně na individuální schopnosti dua Korčák, Urik. Jejich náznaky šancí dokázala obrana v čele s Kovářem hasit. V 62. minutě zkoušel pozornost Červeného nádhernou střelou ze 30 metrů Daniš, ta minula o pár centimetrů branku. I hosté vystrčili růžky. Matějovský se musel vyznamenat proti střele hlavou a byl u tyče včas. V 69. minutě byl rozhodčí Sýkora hodně milosrdný ke Kocovi, který stáhl za dres Daniše a měl dostat druhou žlutou kartu. V 77. minutě hosté těžký zápas rozhodly. Spáčil nechal z pravé strany odcentrovat míč do vápna, na jeho centr si naskočil nikým nehlídaný Blecha a do protipohybu Marka Matějovského zvýšil skóre na 1:3. V závěrečných minutách měli ještě šance oba tými. V 78. minutě poslal krásný centr na zadní tyč Spáčil, Jankura však míč špatně trefil. 5 minut před konce si neporadil Kučera a Kovář s dlouhým míčem a hosté trestali počtvrté - 1:4. V samém závěru střílel z vápna Rychtařík, ale pouze doprostřed branky.

Sestava:

Matějovský M. - Spáčil, Kovář, Kučera, Matějovský P. - Štícha, Polánek, Barthel, Jankura (79. Ridzoň) - Matějka (32. Daniš), Vicjan (83. Rychtařík)

 

Ostatní výsledky 14. kola:

Tn. Rakovník B - FK Hředle 3:1 (0:1)

ESTA Oráčov - Sp. Lužná 5:0 (1:0)

TJ Roztoky - SK Pavlíkov 4:3 (2:3)

So. Mšec - FC Po Olešná 2:0 (0:0)

FK Kněževes - FC Jesenice 0:4 (0:1)

SK Lány - So. Srbeč 7:2 (4:2)