Se Spartou si Lev dostatečně zastřílel

24.03.2013 10:15

ČL Kolešovice

 

7:2

(5:0)

Sparta Řevničov

Příprava- UMT Rynholec, 23. března 2013, 13:00

6., 73. Polánek D., 11., 17. Barthel,

27. Bauer, 38. Herink (PK), 83. Roubík

 BRANKY 

51. Hošek, 60. Petráček

 

 ŽK 

 

 

 ČK 

 

 Rozhodčí: Sedláček

 Stadion: Rynholec

 

Neboť zima zatím nevyklidila své pozice, muselo být odloženo celé 14. kolo mistrovských zápasů. Místo zápasu se Spartou Lužná odehrál náš tým přípravný zápas taktéž se Spartou, ale Řevničov. Kolešovice nenastoupili zdaleka v kompletní sestavě, chyběli Matějovský, Krumhanzl, Zuska, Jankura, Rotek, Holeček nebo Kučera. I tak byl k vidění, především v 1. půli,  povedený výkon Lva a plno branek.

Celý první poločas byl v jednoznačně režii našeho mužstva a to se projevilo jak na množství šancí, tak na skóre. Hned ve 3. minutě mohl potrestat řevničovskou špatnou "malou domů" Daniš, brankář však z velkým štěstím chybu zažehnal. V 6. minutě už otevřel skóre po přihrávce Roubíka Dan Polánek - 1:0. V 11. minutě si vyměnili míč Stiska s Barthelem a ten ranou 22 metrů přidal 2. gól - 2:0. V 17. minutě to byl znovu Barthel, který pálil do černého - 3:0. Soupeř se v těchto momentech musel pouze bránit a odolávat nápaditým akcím ČLK. Další šance měli po krásném pasu od Vicjana Bauer, nebo po křižné přihrávce Roubíka Ridzoň. Změny skóre jsme se dočkali ale až ve 27. minutě. Polánek uvolnil na hranici velkého vápna Bauera, který navýšil stav už na 4:0. Ve 31. minutě vytáhl, proti ojedinělé, ale 100% gólové šanci Sparty, perfektní zákrok Javůrek. O 7 minut později našel Bauer výbornou přihrávkou rozběhnutého Herinka, ten se protáhl až do pokutového území, kde byl faulován. Sudí Sedláček neváhal odpískat, dodejme, hodně přísnou penaltu. Tu sám postižený Herink s přehledem proměnil - 5:0.

Druhý poločas už probíhal vyrovnaný zápas. Hned v 51. minutě navíc Sparta snížila. Javůrka prostřelil s pomocí břevna pěknou ranou Hošek - 5:1. Podruhé inkasoval Lev o chvíli později. Na krátko rozehraný rohový kop a následný centr zakončil hlavou nikým nehlídaný Petráček - 5:2. V 63. minutě vyvezl míč Vicjan, předložil gólovou nahrávku Roubíkovi, jenže ten ztroskotal, i díky drobnému faulu, na Peterkovi. Několik zajímavých šancí měli na straně druhé i hráči Sparty. Chybělo rychlejší či přesnější zakončení, nebo byl proti Javůrek, který vytěsnil asi největší příležitost Řevničova na břevno. Jak naložit s "tutovkou" předvedl soupeři v 73. minutě Polánek, jenž těsně za velkým čtvercem napřáhl a míč skončil v pravém horním rohu Peterkovi branky - 6:2. Za pár okmažimů se ani nadvakrát neprosadil v další gólovce Herink. Závěrečnou podobu výsledku tak nakonec dal v 83. minutě Roubík, jehož samostatný únik skončil kličkou gólmanovi a sedmou brankou v síti Řevničova - 7:2.

Sestava ČLK:

Javůrek - Herink, Štícha, Kovář, Vicjan - Bauer, Polánek D., Barthel, Stiska (21. Ridzoň) - Roubík, Daniš