Skvělý vstup do jarní části. Lev veze 3 body z Městečka

08.04.2013 10:07

Ohnivec Městečko

 

2:3

(0:1)

ČL Kolešovice

16. kolo - II. třída OP, 6. dubna 2013, 16:30

66., 69. Šnídl Petr

 BRANKY 

4. Bauer, 62. Krumhanzl, 77. vlastní

Jun, Fratina

 ŽK 

Matějovský, Herink, Barthel, Polánek D.

Stiska

Jun

 ČK 

 

 Rozhodčí: Strouhal Jiří

 Stadion: Městečko

 

Po 14ti denním nuceném půstu se konečně o víkendu rozjeli mistrovské soutěže. Desátý Lev cestoval na půdu Městečka, aktuálně druhého týmu tabulky. Souboj o první jarní body však všechny papírové předpoklady postavil na hlavu. Vítězství 3:2 podpořený solidním výkonem znamenalo asi největší překvapení 16. kola.

Než se stačili domácí borci rozkoukat, nachystal jim Český lev ve 4. minutě znamenitý dárek v podobě vedoucí branky. Před pokutovým územím vyhrál hlavičkový souboj Barthel, prodloužil míč až před gólmana Kopernického, který předvedl hodně nejistý zákrok a odstartoval své nepříliš povedené sobotní představení. Meruny se zmocnil důrazný Roubík, jenž naservíroval míč přímo na hlavu Bauera a Český lev otevřel skóre - 0:1. Opaření Ohnivci okamžitě vrhli své síly do ofenzivy. Veškeré snahy ovšem končily na výborně hrající obraně ČLK. V 10. minutě se sice dostal k zakončení zpoza vápna P. Šnídl, jeho střela mířila jen daleko od Rotkovi branky. V minutě 14. uštědřil Jun Stiskovi zezadu "kosu" a sudí Strouhal tasil, ještě milosrdnou, žlutou kartu. V 18. minutě střílel po akci z levé strany Krumhanzl. O 4 minuty později měl pak obrovskou šanci Bauer, který se řítil sám na Kopernického. Střela z vápna však neměla ani přesnost, ani rychlost a skončila na gólmanovi. Po dlouhém míči za obranu Městečka sice domácí reklamovali ofsajd Roubíka, ten však nejevil snahu hrát. Ve 27. minutě zahrával P. Šnídl již několikátou standartní situaci, ale stejně jako předešlých případech zdaleka naší branku neohrozil. Až ve 37. minutě si připsal Rotek první zákrok. Trestný kop ostrostřelce Šnídla mířící doprostřed branky bez větších problémů na dvakrát zpacifikoval. Závěr poločasu patřil Junovi, který svou kopačku obtiskl Roubíkovi v obličeji a obránce Městečka se předčasně klidil po druhé žluté kartě do sprch.

Druhé dějství, ač oslabeni, přidali Ohnivci na obrátkách. V 53. minutě střílel z pravé strany a velkého úhlu do boční sítě P. Šnídl. V 56. minutě to byl znovu agilní P. Šnídl, který opět z ostrého úhlu vyprášil bombou Rotkovi rukavice. Co se nezdařilo Městečku dokázal Lev. V 62. minutě vysunul za obranu Roubík Krumhanzla, ten se se štěstím zbavil vybíhajícího Kopernického a do prázdné branky zvýšil na 0:2. V 64. minutě mohl Český lev dokonat KO soupeře. Roubíkovu nabídku nevyužil v tísněný Polánek. Gólovou střelu Kopernický vykopl nohou mimo branku a udržel své spoluhráče ve hře. V 66. minutě navíc podnikly Ohnivci rychlý brejk po levé straně a centr Miky dokázal P. Šnídl, ač bráněný Herinkem, dostat za Rotkova záda - 1:2. Za další 3 minuty už bylo srovnáno. Po faulu na Urbana proměnil standartní situaci, kdo jiný než P. Šnídl - 2:2. Když se protivník nadechoval k obratu srazil v 77. minutě jejich veškeré naděje špatně chytající Kopernický. Matějovského dlouhý nákop chtěl odehrát, před dobíhající dvojicí Ridzoň, Stiska, brankář Městečka nohou, míč však vůbec netrefil a ten skončil až v síti - 2:3. Z těžkého direktu už se Ohnivec nevzchopil. Závěrečných 15. minut už si Lev už bez větších potíží pohlídal a odvezl si překvapivé 3 body.

Sestava ČLK:

Rotek - Herink, Štícha, Vicjan, Matějovský P. - Stiska, Barthel, Polánek D., Krumhanzl (71. Zuska) - Roubík (71. Ridzoň), Bauer

Sestava Oh. Městečko:

Kopernický - Fratina, Heger, Jun, Kučera O. - Prokop (46. Šnídl J.), Urban J., Hadrava, Makarský - Mika, Šnídl P.

 

Ostatní výsledky 16. kola:

FK Hředle - FK Kněževes 1:0 (1:0) – (Vitner A.)

SK Senomaty - FC Po Olešná 5:1 (3:1) – (Vávra 3, Kodeš, Trešl – Polášek M.)

FC 05 Zavidov - So. Branov 3:0 (1:0) – (Korčák, Škyta, Blecha)

Sp. Lužná - FC Jesenice 1:0 (0:0) – (Staněk)

SK Pavlíkov - So. Janov 2:1 (Samson, Bělecký)

So. Mšec - ESTA Oráčov 3:0 (0:0) – (Kočí 2, Stránský)