Šťastná výhra nad Olešnou

30.05.2010 11:58

ČLK - FC Po Olešná 2:1 (1:0)

 

Branky: 16. Kozák (PK), 57. Krumhanzl - 77. Burian

ŽK: Kučera Jakub

Úvod veledůležitého utkání o 6 bodů vyšel lépe hostům z Olešné, kteří byly pohyblivější a zlobili obranu Kolešovic. V 6. minutě dostal přesnou přihrávku za obranu Kašpar, ale naštěstí pro domácí stál v ofsajdu. V 15. minutě se na druhé straně uvolnil do vápna Daniš a toho, ač zřejmě nechtěně, ale jednoznačně fauloval Knot a rozhodčí Foršt ukázal na penaltu. Tradiční exekutor Kozák i z lehkou tečí brankáře Pavlíčka poslal Lev do vedení - 1:0. Gól Český lev nastartoval a rázem se měla obrana hostí co ohánět. V 17. minutě pálil z dálky Barthel jen do rukavic připraveného Pavlíčka. V 19. minutě utekl Kozák po levé straně a Ivančík tahal faulem zezadu za záchranou brzdu. 20. minuta přinesla obrovskou šanci Olešné. Úplně osamocený Ivančík se pokoušel ve vápně přelobovat Matějovského, ten ale jeho úmysl skvěle vystihl. Ve 30. minutě se vyznamenal i hostující golman Pavlíček. Když včasným vyběhnutím zpacifikoval dobrou příležitost Kozáka. Ve 35. minutě si poradil Kovář u rohového praporku s dvojicí bránících hráčů, centrem našel na vápně Štíchu, ten ale místo zakončení daroval míč špatnou nahrávkou hostům. 5 minut před koncem poločasu udeřili znovu hosté. Kašpar se dostal ve vápně přes Krumhanzla a jeho bombou schytal vyběhnuvší Matějovský do obličeje.

Druhá pětačtyřicetiminutovka začala lépe pro Kolešovice. V 57. minutě zahrával 3 metry za vápnem přímý kop Krumhanzl a parádně vymetl šibenici Pavlíčkovi branky - 2:0. Šanci zvýšit skóre měl o 5 minut později Kozák, ale Pavlíček ve spolupráci s obráncem nepustili našeho forwarda do zakončení. V 60. minutě se znovu vyznamenal Pavlíček, když perfektně zasáhl proti střele Barthela. To bylo ze strany ČLK vše a dál už hráli především hosté z Olešné. Nejdříve těsně minul levou tyč s přímého kopu Burian. V 70. minutě měl druhou tutovou šanci v zápase Kašpar, ale jeho zakončení se o půl metru nevešlo mezi tyče. V 77. minutě již hosté zaslouženě trestaly. Hlavsa prodloužil hlavou aut na Buriana, ten se uvolnil do středu hřiště a z vápna podél Matějovského vykřesal hostům naději. O 3 minuty později mohlo být znovu zle, z podobné akce trefil Hubáček tyč. Kolešovice naprosto vyklidili střed pole a odolávali drtivému tlaku soupeře. V 85. minutě střílel opět Hubáček, tentokráte Matějovský vyrazil jeho pokus na roh. Po něm se hlavou prosadil Hlavsa, místo našeho golmana zasáhl jeden z obránců. Poslední možnost vyrovnat měli hosté v nastaveném čase, střílenou přihrávku, která prošla celým malým vápnem, naštěstí pro Český lev nikdo nezasáhl. Obrovsky důležité body tak zůstávají i díky štěstí v Kolešovicích. Záchrana okresního přeboru již je více než blízko.

 

Sestava:

Matějovský M. - Krumhanzl (81. Rychtařík), Tůma, Kučera, Matějovský M. - Čech, Barthel, Štícha, Daniš (72. Maissner) - Kozák (86. Ridzoň), Kovář

 

Ostatní výsledky 23. kola OP:

ESTA Oráčov - Tn. Rakovník B 1:1 (0:0)

SK Lány - So N. Strašecí B 9:0 (2:0)

So. Mšec - FK Hředle 1:1 (0:1)

FC 05 Zavidov - So. Branov 3:1 (1:1)

TJ Roztoky - So. Sýkořice 2:4 (1:0)

SK Pavlíkov - Ol. Rakovník 2:2 (2:1)