Sympatický výkon na body nestačil

07.11.2010 10:48

ČLK - Tn. Rakovník B 1:2 (1:1)

Branky: 72. Kozák (PK)

ŽK: Matějovský P.

 

Bez nemocného Polánka nastoupil Český lev k předposlednímu podzimnímu utkání. V Kolešovicích se představil Tatran B. Od prvních minut měli hosté sice míč více na svých kopačkách, ale Lev podnikal nebezpečné brejky. V 8. minutě už lovil Dvořák míč ze své sítě, ale gól pro hraní rukou správně neplatil. V 11. minutě se dostal po přihrávce Štíchy do vápna Kozák. V poslední chvíli si však míč více předkopl a Herink včasným vyběhnutím uhasil nebezpečí. V 15. minutě se už hosté mohli radovat na plno. Na centr do vápna si v pravou chvíli naběhl Novák a usměrnil míč přesně k tyči bezmocného Dvořáka - 0:1. O 3 minuty později kopal Barthel přímák po faulu na Jankuru. Jeho zakončení k pravé tyči likvidoval s obtížemi Herink. Největší šance první půle přišla ve 32. minutě. Typický průnik Kozáka ale vychytal výborný Herink v brance hostů.

Druhou část zápasu začal Tatran jako z partesu. Neuběhli ani 2 minuty a na výsledkové tabuly "svítil" stav 0:2. Rychlou akci z pravé strany totiž nekompromisně zakončoval Bethel. V 57. minutě se k nebezpečné střele dostal opět Bethel, Dvořák byl však připraven a vykopl míč na roh. I za stavu 0:2 Lev bojoval a dřel. Za své úsilí byl odměněn v 71. minutě. Ve vápně zahrál nechtěně rukou Volráb a kopala se penalta. Kozák se v takovýchto případech nemýlí - 1:2. Lev povzbuzen vstřelenou brankou šel za vyrovnání. Nejdříve se ale mohli hosté zlobit na rozhodčího, když hraní rukou na hranici vápna vytáhl mimo velký čtverec. Český lev si vypracoval několik zajímavých závarů, trestných kopů a rohů. Hosté se však dobře bránili, nebo zasahoval bezchybný Herink. V 88. minutě se Kolešovice vyrovnání dočkat mohli. Na centr Kozáka si naběhl Štícha, jeho hlavičku mířící do branky, ale střečoval jeden z bránících hráčů. V nastavení se neujal ani dlouhý nákop Matějovského, i s tím si Herink poradil na jedničku.

Sestava:

Dvořák - Spáčil (79. Rychtařík), Tůma, Kučera, Matějovský P. - Štícha, Barthel, Kovář, Jankura (67. Ridzoň) - Vicjan (88. Matějka), Kozák

 

Ostatní výsledky 12. kola OP:

FC 05 Zavidov - ESTA Oráčov 1:0 (1:0)

FK Hředle - TJ Roztoky 3:1 (1:0)

Sp. Lužná - So. Mšec 5:7 (4:4)

SK Pavlíkov - FK Kněževes 4:0 (2:0)

FC Po Olešná - SK Lány 1:2 (0:0)

FC Jesenice - So. Srbeč 2:1 (0:0)