Těsná výhra na úvod přípravy

03.03.2013 10:50

Baník Stochov

 

2:3

(0:1)

ČL Kolešovice

2. kolo - ZT Rynholec, 2. března 2013, 13:00

63. Ježek, 86. Hampel M.

 BRANKY 

23., 78. Roubík, 82. Barthel

??

 ŽK 

Štícha, Holeček

 

 ČK 

 

 Rozhodčí: ??

 Stadion: Rynholec

 

Jelikož bylo první kolo zimního turnaje minulý víkend pro nepřízeň počasí odloženo, čekal Český lev úvodní zápas přípravy až nyní. Proti Baníku Stochov nastoupil náš tým bez několika hráčů základního kádru. Z různých důvodů chyběli Kovář, Bauer, Daniš, Matějovský a Vicjan. Naopak po 1 roce 3 měsících a 18 dnech se objevil na hřišti Petr Roubík.

Do souboje vstoupil lépe Lev a mírnou převahu si držel po celý první poločas. V 7. minutě centroval z pravé strany Krumhanzl a Ridzoň hlavičkoval 2 metry mimo branku. Ve 12. minutě využil více prostoru uprostřed hřiště Jankura, ale jeho následná střela z hranice pokutového území mířila více k rohovému praporku, než na stochovskou svatyni. Ideální pozici ke střele měl v 16. minutě uvnitř velkého vápna Roubík, zakončení jsme se i díky dobré defenzivě Stochova, nedočkali. Serii šancí z kategorie zajímavých uzavřel Ridzoň, který střílel po přihrávce z pravé strany pouze do brankáře Baníku. Ve 23. minutě se Lev dočkal zaslouženého vedení. Ideální pas od Jankury přetavil v první gól Roubík - 0:1. O pět minut později mohl navýšit skóre Stiska, kterého vybídl k samostatnému úniku Barthel. "Sísa" však v první šancí v dresu ČLK mířil těsně vedle levé tyče. Až ve 31. minutě zahrozil také Baník. Nejistý odkop brankáře Rotka ale hráči Stochova nepotrestali. Ve 33. minutě vznikl před Rotkovou brankou velký závar, a náš tým zachránilo až hraní rukou jednoho ze soupeřových útočníků. Zajímavý první poločas zakončila druhá šance Stisky, kterému připravil dobrou střeleckou příležitost Holeček. Tentokráte se proti povedené střele vytáhl stochovský brankář.

Druhý poločas začal vyrovnaným bojem bez větší příležitosti na obou stranách. Jako blesk z čistého nebe tak přišel vyrovnávací gól Stochova v 63. minutě. Centr z pravé strany zakončoval nekrytý Baníkovec z malého vápna za bezmocného Rotka - 1:1. V 68. minutě centroval z leva Stiska, Jankura pak z těžké pozici mířil vysoko nad. V 73. minutě protáhl stochovského gólmana povedenenou střelou Holeček. V 78. minutě zabojoval o ztracený míč uvnitř pokutového území Baníku Roubík, poradil si se svým strážcem a téměř z nulového úhlu dokázal skórovat - 1:2. O 4 minuty později měl Lev výhodu zajímavé standartní situace. Exekutor Barthel ji využil náramně a vymetl všechny pavučiny v pravém horním rohu branky - 1:3. Dvougólový náskok vydržel Českému lvu pouze pár minut. Stochov snížil taktéž z přímého kopu - 2:3. Závěrečnou šanci utkání měl náš tým. Kalíkovi chyběl pověstný krok k tomu, aby využil Polánkovu přihrávku.

Sestava ČLK:

Rotek - Krumhanzl, Štícha, Barthel, Zuska - Jankura, Polánek D., Holeček (77. Rychtařík), Stiska - Roubík, Ridzoň (46. Kučera (80. Kalík))