Trapný výkon v Zavidově

22.08.2010 10:47

FC 05 Zavidov - ČLK 6:2 (3:1)

 

Branky: 11. Krumhanzl, 63. Kozák (PK)

ŽK: Kučera, Krumhanzl, Barthel

 

Bez několika hráčů základní sestavy a se spíše hráčem, než brankařem Michalem Kalíkem v brance, se představil Český lev v Zavidově. Ale vymlouvat se na to, že jen to bylo příčinou našeho bezduchého a tragického výkonu, by bylo hodně jednoduché. Bohužel tak to nebylo.

Domácí začali na hřišti úřadovat hned od prvních sekund a vlastně jejich první výpad do naší obrany znamenal vedení 1:0, to běžela teprve 2. minuta zápasu. Dál byl Lev pod tlakem a Zavidov se usadil na naší polovině. Po přímem kopu zazvonila tyč Kalíkovi branky. V 11. minutě u postraní čáry tak 25 metrů od branky nakopl míč Krumhanzl tak šikovně, že zapadl přímo pod břevno domácí svatyně - 1:1. Na spočítání šancí našeho týmu ve zbytku poločasu stačí už jen 2 prsty jedné ruky. Obě měla na svědomí posila z Oráčova, Petr Jankura. Ale ani jednou nedokázal překonat domácího brankaře. Zato domácí rozjeli festival šancí. Ty až neskutečně končili buď na břevně nebo na tyči. Náš tým zaostával uplně ve všem. Každý útok Zavidova zaváněl velkým nebezpečím. Do konce první pětačtyřicetiminutovky dokázal soupeř přidat ještě 2 branky a stanovil poločasový stav 3:1.

Druhý poločas začal přesně tam kde první skončil. Zavidov držel míč, a přišpendlil naše bránící mužstvo až před vápno. Více defenzivní taktika měla za výsledek to, že domácí akce končili jen před vápnem. V 62. minutě vyšel brejk Luboši Kozákovi který byl zpacifikován v zavidovském vápně,a rozhodčí Sedláček i přez protesty domácích nařídil pokutový kop. Ten sám postižený proměníl a vykřesal naději - 3:2. Bohužel tento stav vydržel pouze 5 minut. Náš tým neuhlídal náběh za obranu a Zavidov zvýšil vedení na rozdíl dvou branek - 4:2. Od této chvíle bylo utkání jednoznačně rozhodnuto. Zavidov přidal do závěrečného hvizdu ještě 2 branky a několik břeven. Z cela zaslouženě a po výborném výkonu i s naším přispěním zvítězil 6:2.

Sestava:

Kalík - Kovář, Tůma, Kučera, Krumhanzl (46. Spáčil) - Polánek (73. Rychtařík), Štícha, Barthel, Daniš (46. Ridzoň) - Kozák, Jankura

 

Ostatní výsledky 1. kola OP:

FK Hředle - Tn. Rakovník B 0:2 (0:2)

Sp. Lužná - ESTA Oráčov 3:2 (1:1)

SK Pavlíkov - TJ Roztoky 0:2 (0:0)

FC Po Olešná - So. Mšec 4:2 (1:1)

FC Jesenice - FK Kněževes 2:2 (2:1)

So. Srbeč - SK Lány 1:2 (1:1)