U Berounky bylo k bodům hodně blízko, nakonec nevezeme žádný

16.05.2011 18:46

TJ Roztoky - ČLK 4:3 (2:2)

Branky: 7. Roubík, 37. Jankura, 54. Houška Marek

ŽK: Roubík, Kovář, Polánek, Panc

 

V důsledku zranění a také Májům, které probíhali v sobotu v Kolešovicích nastoupil Lev v hodně obměněné sestavě. Na hřišti to však nebylo vůbec znát a náš tým předvedl jeden z nejlepších výkonů v jarní části. Na body to však i díky chybným verdiktům rozhodčích nestačilo.

Hned úvodní minuty naznačili, že Lev chce konečně naplno bodovat a předváděl aktivní hru. Do první šance se dostal v 5. minutě Roubík, ale minul domácí branku. Nadějný začátek ovšem uťal gól Roztok. Jak je již zvykem byla to první šance soupeře. L. Procházka poslal míč přes několik hráčů k pravé tyči a Matějovský na něj nedosáhl – 1:0. Neuplynuly ani 2 minuty a bylo vyrovnáno. Vicjan našel z hloubi pole Roubíka, který utekl celé obraně a skákavý míč poslal obloučkem za vyběhnuvšího Vrábíka – 1:1. V 16. minutě měl dobrou příležitost znovu Roubík, před brankou Roztok se ale utopil ve vlastních kličkách, na hranici vápna ještě číhal na střelu připravený Polánek, míče se však nedočkal. Ve 21. minutě přišel jeden z klíčových momentů zápasu. L. Procházka střílí branku z minimálně dvoumetrového ofsajdu. Pomezní rozhodčí Vyhnanovský situaci pouští a domácí opět vedou. Dál diktuje tempo především Lev. Ve 27. minutě rozehrál přímý kop z pravé strany Ridzoň, závar před Vrábíkem gólem nekončí. Ve 32. minutě střílel z 22 metrů Daniš a domácí gólman měl co dělat, aby míč z jeho náruče nevypadl až za brankovou čáru. Ve 37. minutě se Český lev dočkal zaslouženého vyrovnání. Rohový kop Roubíka zakončil přesně hlavou Jankura – 2:2.

Druhý poločas znovu odstartoval lépe náš tým. Velkou šanci si však paradoxně vytvořili Roztoky. Matějovský v brance musel vytáhl výborný zákrok a střelu ke své pravé tyči vyráží mimo. V 53. minutě se od levé postranní čáry probil do vápna Daniš, kterého zastavili soupeřovi obránci až za cenu faulu a tak rozhodčí Polívka správně nařídil penaltu. K té se staví Kovář, jenže jeho střelu vyráží u pravé tyče Vrábík přímo k Ridzoňovi, který trefuje tyč. Míč se naštěstí putuje před branku a tam už ho s přehledem „musel“ uklidit Marek Houška, pro kterého je to první branka v dospělé kategorii – 2:3. A mohlo být ještě lépe. V 60. minutě přichází druhý klíčový moment zápasu a opět ho režíruje pomezní sudí Vyhnanovský. Do brejku vybíhá Roubík ještě z vlastní poloviny, poradí si s obranou včetně brankáře Vrábíka, ale branku nedovolí uznat hlavnímu rozhodčímu jeho povedený asistent šikula, kterému schází jen dres v roztockých barvách. Dovolím si tvrdit, že z tohoto zásahu už by se domácí borci, při vší úctě, nevzpamatovali. Vše je bohužel úplně jinak. V 62. minutě v malém vápně neuhlídal Štícha naskakujícího domácího kanonýra Röslera, který se trefuje hlavou přesně pod břevno – 3:3. V 72. minutě ještě svitla našemu týmu naděje. Unikajícího Roubíka stáhl poslední z domácích hráčů a právem uviděl červenou kartu. Od tohoto okamžiku je to ale jen křeč a snaha o rozhodující zásah. Nejblíže k němu má napadající Roubík, kterého trefuje odkopem nejistý Vrábík, míč končí jen mimo branku. V poslední desetiminutovce odpouští sudí Polívka po 2 nevybíravých zákrocích červenou kartu Danišovi. V 85. minutě dokonávají Roztoky obrat, když špatně odkopnutý míč Vicjana konči se štěstím u Šindeláře a ten se trefuje přes Matějovského, který už stačí zakončení jen tečovat, po čtvrté – 4:3. V závěrečný minutách planou vášně na obou stranách, šancí se však již ani jeden z týmů nedočkal.

Sestava:

Matějovský M. – Panc, Kovář, Vicjan, Štícha – Ridzoň (77. Houška J.), Polánek, Jankura, Houška M. – Daniš, Roubík

 

Ostatní výsledky OP:

FK Kněževes – Tn. Rakovník B 4:2 (2:1)

So. Srbeč – FK Hředle 1:3 (0:0)

FC Jesenice – Sp. Lužná 2:2 (0:1)

FC Po Olešná – SK Pavlíkov 1:0 (0:0)

So. Mšec – ESTA Oráčov 5:1 (4:0)

SK Lány – FC 05 Zavidov 3:1 (2:1)