V Jesenici sahal Lev po bodu

22.10.2012 16:15

FC Jesenice

 

2:1

(1:0)

ČL Kolešovice

9. kolo - II. třída OP, 20. října 2012, 15:30

17. vlastní, 82. Balý

 BRANKY 

58. Jankura

Casas, John

 ŽK 

Krumhanzl, Barthel

 

 ČK 

 

 Rozhodčí: Petr Sedláček - Jiří Szabo, Miloslav Blín

 Stadion: Jesenice

 

 

Další dějství okresního přeboru proti sobě svedlo sousedy v tabulce. Desáty Český lev přijel bojovat o body do Jesenice, která okupovala jedenáctou příčku. Mezi oběma mužstvy byl rozdíl pouhého bodu. I přes dobrý výkon nakonec náš tým žádné body do Kolešovic nepřivezl.

Jeseničtí vtrhly do utkání jako uragán a zatlačili  Lev do hluboké defenzivy. Velké problémy měli kolešovičtí především uprostřed hřiště, z toho poté pramenili nebezpečné příležitosti domácích. Už ve 3. minutě prostrčil Kotek míč na Fialu a ten se ocitl tváří v tvář proti Rotkovi. Kolešovický gólman však výborným zákrokem pravou nohou jesenického útočníka vychytal. V 11. minutě stáli na straně ČLK všichni svatí. Míč propadl až na úplně volného Balého, který z malého vápna poslal míč trestuhodně metr mimo branku. Mrzet to ovšem domácí tolik nemuselo. Hned v 17. minutě totiž přišlo logické vyústění jesenického tlaku. Centr Johna z levé strany dokázal Štícha před nabíhajícími soupeři pouze nadzvednout a míč skončil až za Rotkovými zády - 1:0. Gól soupeře hodně uspokojil a iniciativu převzali Kolešovice. V rozmezí 10ti minut střílel dvakrát z nadějné vzdálenosti Jankura, oba pokusy dokázala domácí obrana zablokovat. Zlepšený výkon ČLK gradoval ve 37. minutě. Rohový kop Krumhanzla dokázal na zadní tyči vrátit Kovář přímo na Jankuru. Jeho hlavičku zastavil na brankové čáře za už překonaného Řehoře John. I ve zbytku poločasu byl dál Lev lepším mužstvem.

Podobně pak vypadala i převážná část druhé půle. Zasloužené vyrovnání na sebe nenechalo dlouho čekat. V 58. minutě se po rohovém kopu Krumhanzla prosadil hlavou Jankura - 1:1. V 65. minutě dostal trochu více prostoru Ridzoň, který mohl postupovat sám na Řehoře. Náš útočník bohužel místo toho střílel - zbrkle a bez větší razance. V 69. minutě nechybělo mnoho, aby Lev výsledek utkání otočil. Centr z levé strany poslal Barthel z 10ti kroků hlavou pouze do tyče. Jeseničtí se do těchto okamžiků k žádnému většímu ohrožení kolešovické branky nedostávali. Oživení jejich ofenzivy přinesl 75. minutě střídající Suchánek. Ten se uvedl několika teatrálními pády ve velkém čtverci. I proto možná sudí Sedláček v 79. minutě neodpískal kontakt Suchánka s Kovářem, ač se Jesenice pokutového kopu dožadovala. Jen několik minut před tím vytěsnil Rotek míč mířící k jeho pravé tyči. Až v 82. minutě si domácí vytvořili velkou příležitost, bohužel s gólovou tečkou. Kovář nestačil zabránit centru a nabíhající Balý nedal Rotkovi žádnou šanci - 2:1. Závěrečný tlak patřil ČLK. V 90. minutě měl na noze vyrovnání výborně hrající Jankura. Po přihrávce Barthela ale střílel jen vysoko nad Řehořovu branku.

Sestava ČLK:

Rotek - Herink, Štícha, Kovář, Matějovský P. - Krumhanzl, Barthel, Zuska, Jankura - Polánek D., Ridzoň (76. Holeček)

Sestava FC Jesenice:

Řehoř - Altman, Brda, Urik J., John - Casas, Bechner (18. Pacourek M.), Tvrz, Balý - Kotek, Fiala

Ostatní výsledky 9. kola:

So. Branov - FK Hředle 5:4 (2:3) /Varyš Václav 2, Opl Kamil, Novák Vladislav, vlastní - Bureš Tomáš, Vodrážka Martin, Hrbek Pavel, Houdek Pavel/

So. Mšec - SK Senomaty 1:3 (1:1) /Burle Daniel - Kukla Petr, Havel Ondřej, Vávra Jakub/

So. Janov - FC Po Olešná 1:2 (1:0) /Černý Jakub - Polášek Radek, Šutera Michal/

ESTA Oráčov - FK Kněževes 2:4 (1:2) /Olšiak Jan, Šťastný Petr - Vrábík Jan, Čihař Radek, Vršecký Miroslav, Hanych Jiří/

SK Pavlíkov - Oh. Městečko 1:0 (0:0) /Vodrážka Michal/

Sp. Lužná - FC 05 Zavidov 0:2 (0:0) /Beneš Vladimír, Štiller Daniel/