V Kněževsi se body dělily

21.04.2013 18:06

FK Kněževes

 

2:2

(2:0)

ČL Kolešovice

18. kolo - II. třída OP, 20. dubna 2013, 17:00

6., 41. Kutílek M.

 BRANKY 

58. Bauer, 78. Kovář

Hrubý K., Králička ml., Večeřa

 ŽK 

Barthel, Štícha, Bauer

 

 ČK 

 

 Rozhodčí: Strouhal Jiří - Polívka Zdeněk, Klekner Vladimír

 Stadion: Kněževes

 

Český lev si po sobotním derby odváží z kněževeské půdy bod za remízu 2:2, ač před utkáním rozhodně myslel na body tři. Po výkonu a výsledku z 1. půle ale nakonec naše mužstvo musí být z remízou spokojené.

Jakoby odhodlání a touha po výhře zůstali někde zavřené v šatně, přesně tak vstoupil Lev do úvodních minut prvního poločasu. Domácím stačilo bojovat a nevypustit jediný souboj a tím převyšovali většinu hráčů ČLK. Navíc v 6. minutě se pohodlně protáhl středem hřiště Komžík, k odraženému míči se dostal na hranici velkého čtverce Kutílek a technickou střelou k levé tyči nedal Kalíkovi šanci - 1:0. Český lev sráželo až neuvěřitelné množství pokažených přihrávek a když už se dostal náš tým na dostřel Lennerovi branky přišla ztráta míče nebo opět zkažená kombinace. Domácí hráli jednoduše a to jim prvních pětačtyřicet minut naprosto stačilo. Ve 27. minutě si na dlouhý míč naběhl Večera, potáhl míč do vápna, ale Kalík včasným pádem pod jeho nohy nebezpečí zažehnal. Domácí se ještě dožadovali pokutového kopu, ale sudí Strouhal s pomezním Polívkou situaci vyhodnotili na výbornou. Celý poločas se hrálo bez dalších větších šancí, a to hlavně před Lennerovou brankou. Domácí strážce svatyně se musel vyloženě nudit. Do přestávky se výsledek měnil ještě jednou. Ve 41. minutě se podařilo Kněževsi přidat druhou branku. Centr Radka Čihaře z pravé strany stačil Kalík vyrazit jen k volnému Kutílkovi, jeho nepovedené zakončení zapadlo pod břevno odkryté branky. Hlavičkující Herink na brankové čáře už míč zastavit nedokázal.

Důrazný pohovor v poločasové přestávce zřejmě zafungoval, protože do druhého dějství nastoupilo úplně jiné mužstvo. Na hrotu vystřídal zraněného Roubíka Daniš, který hru hodně rozhýbal. Kněževes byla pod neustálým tlakem a když po přihrávce Polánka dokázal snížit Bauer bylo o zápletku postaráno. Několikrát zastavil unikajícího Daniše praporek pomezního Polívky. V 69. minutě vytlačil Lenner bravůrně konečky prstů tečovaný míč od Šefary na břevno. Domácím docházel dech a Český lev dál nebezpečně útočil. O zasloužené vyrovnání se postarali střídající hráči. V 78. minutě si naskočil na ideální centr Zusky Kovář a srovnal stav na 2:2. Víc už toho ale bohužel hráči ČLK nestačili.

Sestava ČLK:

Kalík - Herink, Štícha, Vicjan (78. Kovář), Matějovský P. - Stiska, Polánek D., Barthel, Krumhanzl (73. Zuska) - Roubík (46. Daniš), Bauer

Sestava Kněževes:

Lenner - Čihař P., Šefara, Hrubý K., Vršecký J. - Čihař R., Králička ml., Komžík, Hanych - Večeřa (90. Vršecký M.), Kutílek M. (76. Žemlička)

Ostatní výsledky 18. kolo:

FK Hředle - FC Po Olešná 2:0 (0:0)

SK Senomaty - So. Branov 3:3 (2:1)

Oh. Městečko - FC Jesenice 8:2 (3:0)

FC 05 Zavidov - So. Janov 11:0 (3:0)

Sp. Lužná - ESTA Oráčov 3:1 (1:1)

SK Pavlíkov - So. Mšec 0:1 (0:1)