Český lev si zastřílel v Janově, kde smetl Sokol 6ti brankami

27.05.2013 10:30

So. Janov

 

0:6

(0:3)

ČL Kolešovice

23. kolo - II. třída OP, 25. května 2013, 17:00

 

 BRANKY 

7., 44., 74. Polánek, 9. Stiska, 80. Daniš,

89. Kovář

Linhart

 ŽK 

Vicjan

 

 ČK 

 

 Rozhodčí: Szabo Jiří - Sedláček Petr, Blín Miloslav

 Stadion: Janov

 

Český lev čekal v sobotním odpoledni důležitý souboj v Janově. Ten stejně jako náš tým zatím neměl jistotu záchrany v nejvyšší okresní soutěži. Pro obě mužstva by 3 bodový zisk znamenal téměř definitivu.

Hosté vtrhli do utkání jako uragán. Ve 3. minutě střílel těsně vedle levé tyče Daniš. O 3 minutky později prošel do pokutového území z levé strany Polánek a jeho přihravku si srazil do vlastní sítě jeden z domácích hráčů - 0:1. Za dalších 60 sekund se Lev radoval podruhé. Krumhanzl našel za janovskou obranou rozběhlého Stisku a bylo z toho kolešovické vedení 0:2. V rozmezí 10. a 15. minuty to zkoušel Lev střelbou ze střední vzdálenosti. Pokusy Krumhanzla, Barthela ani projektil Vicjana skončili mimo Kopáčkovu svatyni. V 17. minutě se zaskvěl na straně druhé Marek Matějovský dobrým zákrokem proti Kinterově střele z levé strany. O 3 minuty později se objevil po Roubíkově nabídce sám před Kopáčkem Barthel. S nedůrazným zakončením našeho záložníka si domácí gólman s přehledem poradil. Ve 21. minutě zahrozili janovští po dlouhém autovém vhazování, které prošlo bez povšimnutí celým malým vápnem ČLK. Ve 23. minutě nezafungovala Českému lvu ofsajdová past a domácí Roubík se ocitl sám proti M. Matějovskému. Útočník Sokola však svou šanci nasměroval pouze do připraveného brankáře ČLK. Největší zbraní Janova byly standartní situace. Ve 26. minutě vyrážel M. Matějovský pokus Melče. Nejblíže pak byli domácí ke gólu o 3 minuty později. Po rohovém kopu se přez Barthela prosadil hlavou Kloub, jehož pokus mířil naštěstí jen do břevna. Následný závar uhasil osvobozujícím odkopem Herink. Ve zbytku první půle už vládl souboji znovu Český lev, konkrétně Dan Polánek. Jeho střelu ze 39. minuty dokázal Kopáček s velkou námahou vytěsnit mimo tři tyče. Minutu před přestávku si Polánek narazil míč s Danišem a na dvakrát překonal janovského gólmana - 0:3.

I po přestávce pokračoval Český lev dobrém výkonu. V 58. minutě střílel Stiska jen do rukavic Kopáčka. V 64. minutě spálil 100% šanci Roubík. V 69. minutě se k odraženému míči dostal Herink, jeho povedený pokus skončil těsně nad břevnem janovské branky. V 74. minutě zachoval chladnou hlavu před pokutovým územím Stiska, posunul míč na Polánka, který svým třetím gólem zvýšil skóre na 0:4. O 6  minut později našel P. Matějovský křižným pasem Daniše, který přeloboval vyběhnuvšího Kopáčka a zajistil Lvu vedení 0:5. Těsně před závěrečným hvizdem rozhodčího Szaba se z malého vápna prosadil po otočce střídající Kovář - 0:6.

 

Sestava ČLK:

Matějovský M. - Herink, Štícha, Vicjan, Matějovský P. - Stiska, Polánek D., Barthel (68. Holeček), Krumhanzl (46. Zuska) - Daniš, Roubík (81. Kovář)

Sestava So. Janov:

Kopáček - Kloub, Melč, Amler, Vágner (60. Vomastek) - Kinter, Ubl, Šerák, Fronk - Linhart, Roubík

Ostatní výsledky 23. kola:

FC 05 Zavidov - FK Hředle 2:0 (1:0) – (Urik, Beneš)

Sp. Lužná - Oh. Městečko 1:5 (1:3) – (Černý – Urban 2, Šnídl P. 2, Prokop)

SK Pavlíkov - SK Senomaty 4:0 (2:0) – (Jiřík 2, Glosser, Hink)

So. Mšec - FK Kněževes 4:2 (2:0) – (Trkal 2, Kočí 2 – Večeřa, Hrubý)

ESTA Oráčov - FC Po Olešná 3:2 (3:1) – (Šťastný 2, Jeníček – Drvota, Polášek M.)

FC Jesenice - So. Branov 2:1 (0:0) – (Fiala, Pacourek – Rous)