V poháru jsme postup nevybojovali

16.08.2009 13:16

BY ČENDA

 

Los prvního kola okresního poháru svedl proti sobě týmy ČLK a Lišan. Domácí hrající o třídu níž vstoupili do utkání nebojácně a bez respektu. Již ve 2. minutě nepovedený centr z pravé strany skončil na břevně branky, kterou hájil Marek Matějovský a následná dorážka skončila vedle pravé tyče. První šance měla být zatím jen varováním. Po náznacích šancí Ridzoně, Kozáka a střele Daniše, kterému dobře míč vybojoval Holeček, nic nenasvědčovalo tomu, že by měl přijít trest, zvláště když nejříve v 11. minutě zatáhl výborně míč Kozák, přistrčil Ridzoňovi, který šel sám na domácího brankáře, ale jeho první souboj vyzněl v náš neprospěch a v 15. minutě opět Ridzoň z přímeho kopu z 22 metrů trefil táhlou střelou břevno. To domácí byli efektivnější. V 18. minutě přešel jednoduše na pravé straně vápna přes Čecha domácí útočník Beneš, jeho centr do malého vápna jednou rukou před sebe vyrazil nedůrazně Marek Matějovský a pak už Jelínek pohodlně doklepl míč do branky - 1:0. Ve 21. minutě po souboji ve středu pole mezi domácím Kaňákem a Štíchou ukázal rozhodčí Szabo za řeči lišanskému záložníkovi žlutou kartu.  V 25. minutě po závaru před naší brankou Tůma v malém vápně neodkopl míč a ten se dostal zpět na penaltu, kde byl nepokrytý opět Jelínek, který zvýšil střelou doprostřed branky na 2:0. Obě branky jsme lišanským nabídli, jak na zlatém podnosu. V zápětí procházel středem hřiště Kaňák a Daniš ho v souboji o míč skluzem fauloval. Ten dostal po právu žlutou kartu. Na druhé straně byl Kaňák, za obdobný zákrok bohužel ohodnocen jen domluvou.  Ve 28. minutě, výborně hrající Holeček vybojoval roh, který sám zahrával. Štícha si dobře naskočil, ale míč trefil o 1,5 metru vedle. O 2 minuty později se dobře Kozák obtočil kolem obránce, ale domácí brankář skvěle zakročil proti jeho přízemní střele ze 3 metrů. 35. minuta a kombinace Kozák, Ridzoň. Druhý jmenovaný útočník již podruhé pohrdl 100% šancí, když z první zakončil těšně nad pravou šibenici. Lišanští se sice o něco lépe pohybovali, ale šance si za celý poločas téměř nevytvořili. V závěru první půle se Kozák zbavil svého strážce a mířil do vápna, bohužel rozhodčí Szabo neponechal chybně našemu hráči výhodu a pískl faul,nutno podotknout, že už to bylo podruhé, to už Kozák neudržel nervy na uzdě a za řeči dostal žlutou kartu.

Ve druhém poločase jsme začali velkým tlakem, který vyústil ve 3. mega šanci Ridzoně, kterého krásně na velkém vápně našel Štícha. Jenže ten svou slabší levou nohou, slabě a špatně trefil míč. V 63. minutě na levé straně zálohy vystřídal nevýrazného Zusku Matějka. Náš tlak utnul v 65. minutě po běžném souboji Kučery s domácím útočníkem penaltou, rozhodčí Szabo. Náš obránce byl ještě ohodnocen žlutou kartou. Skrvtek poslal Matějovského na opačnou stranu - 3:0. V dalším průběhu utkání aktivně hrající Holeček nejdříve připravil pro Daniše přiležitost pro střelu z vápna, ten ale trefil vedle. Poté se dobře probil k vápnu soupeře a přihrál Kozákovi, kterého ale odzbrojila domácí obrana. V 75. minutě vystřídal unaveného Ridzoně v útoku Kottek. Za 3 minuty po pravé straně obešel domácí záložník u lajny Čecha s Holečkem, odcentroval do vápna kde krásně z voleje střílí svůj 3. gól Jelínek - 4:0. V 84. minutě vybídl Štícha dobře Kozáka, který ale nedokázal obejít velice dobře chytajícího domácího golmama. Čestný a zasloužený uspěch přišel v 89. minutě, když z naší nejmenší šance Kučera z vápna, bombou prostřelil vše co mu stálo v cestě.

Naše účinkování v poháru tak skončilo stejně jako loňskou sezónu hned v prvním kole po výsledku 1:4.

 

Sestava:

Matějovský M. - Tůma - Čech, Kučera, Matějovský P. - Holeček, Daniš, Štícha, Zuska (63. Matějka) - Kozák, Ridzoň (75. Kottek)

 

Trenér:

Herink Oto

 

Žluté karty:

Kaňák - Daniš, Kozák, Kučera