Ve finále jsme podlehli Kablovce

17.03.2013 10:17

ČL Kolešovice

 

3:5

(3:2)

Kablo Kročehlavy

FINÁLE - ZT Rynholec, 16. března 2013, 13:00

7. Daniš, 23. Barthel, 34. Roubík

 BRANKY 

 

 

 ŽK 

 

 

 ČK 

 

 Rozhodčí: Sedláček

 Stadion: Rynholec

 

Finálové utkání plné šancí na obou stranách ovládlo díky lepšímu výkonu zaslouženě kladenské Kablo Kročehlavy. Lev neudržel nadějné vedení z 1. poločasu a po 4. místu z loňského roku bere tentokráte na rynholeckém zimním turnaji stříbrnou pozici.

Z velmi dobrého vstupu do posledního utkání na turnaji vytěžil Český lev i 1. branku. V 7. minutě vybojoval před pokutovým územím míč Polánek, posunul ho doprava na zcela volného Daniše, který svou slabší pravou nohou poslal náš tým do vedení. Ve 13. minutě to byli hráči Kabla, kteří se mohli radovat z vyrovnání, Rotek však vytáhl proti hlavičče z bezprostřední blízkosti dobrý reflexivní zákrok. O 3 minuty později se už kladenští dočkali. Chybnou rozehrávku Barthela soupeř bez problémů potrestal. Svou chybu odčinil Barthel ve 23. minutě, když jeho trestný kop, po faulu na Stisku, skončil i s pomocí břevna v síti Kročehlav. Ve 26. minutě podnikli Kročehlavy rychlý brejk, gólovou přihrávku do malého vápna hasil na poslední chvíli skluzem Štícha. Během několika minut bylo znovu vyrovnáno. Kročehlavy se po kombinaci na levé straně dostali až do velkého čtverce a zakončení na zadní tyč skončilo za Rotkovými zády - 2:2. Jenže Lev dokázal ještě do poločasové přestávky strhnout vedení na svou stranu. Po Herinkově přesném pasu za obranu se prosadil, svým 6. zásahem na turnaji, Roubík - 3:2.

I začátek druhého dějství patřil našemu týmu. 3 velice dobré šance vstřelit 4. gól utkání však neproměnili Roubík s Danišem. Kročehlavští navíc čím dál tím více přebírali otěže utkání a svou přesnou kombinační hrou naše mužstvo přehrávali. Ze strany Lva bylo vidět velké množství nepřesností a zbytečných ztrát míče. Logicky pak přišlo vyrovnání. V 58. minutě zachránila Rotka ještě tyč. O 2 minuty později, po faulu Krumhanzla a pokutovém kopu, už se Kablovka dočkala - 3:3. V 62. minutě zvonila tyč i na straně druhé, bez gólového efektu zůstala i střela Bauera, který mířil z výborné pozice vysoko nad branku. V 68. minutě se naopak gólově prosadil soupeř. Slabá střela mířící na Rotka se k překvapení všech došourala za brankovou čáru - 3:4. Za pár okamžiků vykopával gólové zakončení Kabla z prázdné branky Štícha. Stálou převahu Kročehlav dokázal přerušit Český lev jen sporadicky. V 79. minutě měl solidní přiležitost Holeček, ale zaváhání brankáře stačil zachránit jeden z obránců. V 83. minutě po brejku dva na jednoho zvýšili své vedení Kladenští na 5:3. V 88. minutě mohl snížit po přihrávce Daniše znovu Holeček, jeho zakončení mířilo bohužel mimo branku.

Sestava ČLK:

Rotek - Herink, Štícha, Barthel, Matějovský P. - Stiska, Bauer, Polánek D., Krumhanzl - Roubík, Daniš

Střídali:

Holeček, Kovář