Vítězná série pokračuje

11.04.2010 20:30

Sokol Mšec - ČLK 2:3 (0:1)

Branky: 28., 62. Kozák, 74. Barthel

ŽK: Kozák, Matějovský P.

 

Bez zraněného Krumhanzla, který odkulhal z pátečního tréninku, odjížděl ČLK k souboji ve Mšeci. První poločas byl jednoznačně pod taktovkou domácího Sokola, ten držel více míč na svých kopačkách. Ale byl to Lev, který dokázal být v pokutovém území nebezpečnější. V 15. minutě využil chyby domácí obrany Kozák, jenže první tutovku lajdácky zahodil, když sám před brankářem nedokázal zakončit. Dál hráli domácí, k větší šanci se však přez bránící Kolešovice nedostávali. Naopak znovu udeřilo na druhé straně. Kozák se řítil sám na branku Mšece, místo přímé střely se ale utopil v kličkách. Ve 21. minutě se konečně dočkal i Sokol. Střelu jednoho z útočníků dokázal výborně vyrazil Sýkora na rohový kop. Ve 28. minutě Kovář předložil míč Kozákovi, ten utekl obráncům a po dvouzápasovém gólovém půstu konečně zamířil do černého - 0:1. To však bylo na dlouhé minuty ze strany Kolešovic vše. Domácí místy přikovali Lev k pokutovému území a ten se horko těžko bránil. Vše však končilo buď rohovými kopy nebo nebezpečnými standartními situacemi. Ve 39. minutě mohlo být zle. Tůma hlavou nazvedl střelu Mšece a Sýkora měl plné ruce práce, aby zachránil ČLK od inkasování.

5 minut po změně stran ukázal svou levačku Neužil, Sýkora znovu předvedl perfektní zákrok a jeho bombu vytěsnil nad břevno. V 57. minutě přišel dlouhý nákop do vápna Kolešovic, Sýkora stáhl míč, ale při dopadu špatně došlápl a bylo zle. Náhradní brankář Marek Matějovský nebyl připravený k okamžitému střídání a tak musel zaskočit mezi tyčemi Hrubý. Jeho 10 minutovka byla více než vydařená. Sokol nejdříve zahrával velké množství rohových kopů, vše poté vygradovalo tutovkou Zemana. Jeho střelu z 10 metrů Hrubý bravůrně vyrazil a Štícha s pomocí Barthela uklidili míč do bezpečí. V 62. minutě vykopl Hrubý dlouhý míč, kterého se zmocnil Kovář, našel Kozáka a ten se podruhé nemílil. Větší šok pro domácí přijít nemohl - 0:2. V 64. minutě konečně Marek Matějovský nastoupil do branky a hned se měl co ohánět. Domácí hrozili jak jinak než z rohových kopů, nejdříve v 66. vyrážel míč směřující pod břevno. O minutu později Kučera tělem vytěsnil roh směřující přímo do branky. Horko bylo před brankou Kolešovic i o chvíli později. To nastřelili domácí z úhlu bombou tyč. Od této chvíle Lev naprosto vyrovnal hru. A co víc, přišel další brejk. Daniš svou přihrávkou našel Kozáka, tomu však domácí brankář nedovolil završit hattrick. Jenže míč dokázal pouze vyrazit k Barthelovi, který číhal na vápně, ten prostřelil placírou vše co mu stálo v cestě a zvýšil skóre na 0:3. V 77. minutě střílel po přihrávce Kozáka do boční sítě Polánek. V následujících minutách se hrálo pouze uprostřed hřiště a do 89. minuty se domácí nedokázali prosadit ani k tlaku ani před branku Matějovského. V 91. minutě však zahrával Neužil 2 metry za vápnem přímý kop a vymetl všechny pavučiny v pravém horním rohu branky - 1:3. To však nebylo vše. V 93. minutě prošel míč až na levou stranu opět k Neužilovi a ten nadvakrát procpal míč do sítě - 2:3. Víc už Sokol nestihl a Český lev si tak připisuje 3. výhru v řadě v jarních odvetách.

Sestava:

Sýkora (64. Matějovský M.) - Hrubý, Tůma, Kučera, Matějovský M. - Čech, Barthel, Štícha, Polánek (85. Ridzoň) - Kozák, Kovář (69. Daniš)

Ostatní výsledky 16. kola:

Tn. Rakovník B - So. Branov 5:2 (0:0)

FK Hředle - So. Sýkořice 0:0

So. N. Strašecí B - FC Po Olešná 0:2 (0:2)

ESTA Oráčov - Ol. Rakovník 2:0 (1:0)

SK Lány - SK Pavlíkov 3:1 (0:1)

FC05 Zavidov - TJ Roztoky 3:1 (2:1)