Vítězné loučení

07.03.2010 09:56

V dohrávaném turnajovém utkání 5. kola jsme vyzvali soupeře z Buškovic. Utkání se hrálo konečně na "lepším" terénu, ikdyž za stálého větru a sněžení.

Od počátku střetnutí byl k vidění svižný fotbal. V 6. minutě vysunul Štícha Kozáka, který si poradil ve vápně i s obranou, ale ke gólu to nevedlo. V 15. minutě na levé straně utekl všem Kozák, křižnou přihrávkou přes celé vápno našel Čecha, ten ale ve skluzu míč do branky usměrnit nestačil. Na druhé straně zastavil slibně se rozvíjející brejk Baníku praporek pomezního rozhodčího. Ve 19. minutě přišla mega šance Kozáka, který se řítil sám na brankáře, ten ho však včasným pádem pod nohy vychytal. Ve 24. minutě Kozák po nepřehledné situaci ve vápně dostal míč až za brankovou čáru, bohužel však z ofsajdu. To už byl Baník mírně lepší, hlavně díky středové řadě a velkému množství zkažených přihrávek našeho týmu. Jak naložit s gólovou šancí ukázali buškovičtí ve 28. minutě. Centr do vápna Hrubý špatně odkopnul, a buškovický hráč už na penaltě neměl problém překonat bezmocného Sýkoru. Ve 30. minutě mohlo být znovu zle, to Hrubý špatně rozehrál, přímo na kopačky Baníku, tentokrát se Sýkora vyznamenal. Po gólu se ČLK oklepal v minutě 35., to Kozák vybojoval míč pro Daniše, ten z vápna branku přestřelil. Po gólu volala i šance z minuty 40. Kozák si na půlce narazil se Štíchou, utekl po levé straně a hledal ve vápně Daniše se Štíchou. Prvně jmenovaný opět o centimetry přestřelil. Ve 45. minutě měl další možnost k vyrovnání Kozák, ten se prosadil až před vápno, kde ho však překvapil vyběhnuvší golman.

Poločasové skóre 0:1 dlouho po obrátce nevydrželo. V 52. minutě Daniš ukličkoval buškovické obránce a ty tahali za záchranou brzdu, bohužel pro Baník již ve velkém vápně a kopala se penalta. Kozák ji s přehledem proměnil a bylo vyrovnáno - 1:1. Ze srovnání stavu se však Kolešovice nemuseli radovat dlouho. Po obrovských zmatcích v 59. minutě zachraňoval Hrubý na brankové čáře. V 60. minutě to byl opět Hrubý, který na hranici nedovoleného zákroku zastavoval buškovického útočníka, po předchozí chybě Sýkory. Zlomový okamžik utkání přišel v 62. minutě. Kozák dostal přihrávku od Krumhanzla, posunul do běhu na Polánka, který střelou podél brankáře strhl vedení na stranu Kolešovic - 2:1. V 65. minutě bylo ještě veseleji. Do vápna se dostal Novotný, který v tísni nastřelil břevno, míč se odrazil do brankáře a s pomocí dobíhajícího Kozáka až do sítě - 3:1. Na 3. gól již neměli Buškovice odpověď. Naopak český lev měl další příležitosti vylepšit svůj brankový účet. V 69. minutě Krumhanzl našel ve velkém čtverci Polánka, toho zradilo spracování. V 70. minutě přihrával do vápna Kozák na Štíchu, který z první minul o metr pravou tyč. Následující minuty patřili Danišovi. Nejdříve si 2x vylámal zuby na buškovickém brankáři a v minutě 82. po přihrávce Štíchy nedokázal ani napotřetí dostat míč do sítě. Závěrečnou možnost přidat svůj třetí gól, měl Kozák. V poslední chvíli si však předkopl míč daleko od nohy a brankář Baníku jeho přiležitost zpacifikoval. Po dobrém výkonu, hlavně ve druhém poločase zakočil český lev turnaj vítězstvím 3:1.

Sestava:

Sýkora (70. Matějovský M.) - Hrubý, Tůma, Kovář, Krumhanzl - Čech, Barthel, Štícha, Matějovský P. - Ridzoň, Kozák

Hokejově střídali: Daniš, Polánek, Novotný, Rychtařík