Výborný vstup do soutěže - aktualizováno

28.03.2010 17:45

TJ Roztoky - ČLK 0:1 (0:0)

Branky: 71. Krumhanzl

ŽK: Daniš, Barthel, Krumhanzl, Tůma

 

O první jarní body odjel v neděli náš tým bojovat do Roztok. Až na Kučeru, který nestihl začátek utkání, měl trenér Barthel k dispozici kompletní kádr.

Od prvních minut zaskočil Lev domácí hráče aktivitou. Ti mnohdy nedokázali vůbec rozehrát míč na své útočníky a veškerou snahu směřovali pouze k dlouhým nákopům. To, že chtějí Kolešovice v Roztokách bodovat, bylo vidět na každém metru hřiště a při každém souboji. Úvodní šanci měl v 6. minutě Štícha, jeho střela ze 20 metrů trefila však pouze domácího obránce. V 11. minutě přišel první s mnoha soubojů Kozák versus domácí brankář. Náš útočník si poradil s obranou, ale strážce svatyně byl včas na svém místě. V 17. minutě to byl znovu Kozák, který měl na noze první gól. Podstřelil vybíhajícího golmana, ale míč skončil metr vedle tyče. Kolešovice oplývali nevídanou aktivitou, a domácí viditelně přehrávali. První domácí šance přišla až ve 20. minutě. To se dlouhý nákop dostal až k Roslerovi a toho s námahou na hranici nedovoleného zákroku zastavoval ve vápně Kovář. Ve 22. minutě Barthel přihrál od právé lajny před vápno Štíchovi, jeho střela mířila půl metr vedle levé tyče. Další střelu ze střední vzádlenosti vyslal Barthel. Ve 25. minutě vymyslel šanci pro Hrubého přihrávkou Štícha. Ten šikovně podstřelil vybíhajícího golmana, ale na poslední chvíli míč zablokoval ve skluzu jeden z obránců. Roztoky odpověděli kontrem Fikejze. Ten se rozběhl na levé straně, kde ho marně stíhal Barthel. Naštěstí pro ČLK zakončil mimo tyče Sýkorovi branky. 29. minuta a třetí pokus Kozáka. Střele na zadní tyč chyběli centimetry a dobíhající Daniš byl ve skluzu před brankou o vteřinu později. ČLK dál bušil do domácí obrany a šel za prvním gólem. Ve 33. minutě již kolešovičtí hráči zvedali ruce, odražený míč, který vybojoval Krumhanzl, letěl do prázdné branky. Tam ho však roztocký bek, ke smůle Lvů, odkopl do bezpečí.  Ve 37. minutě přišel centr Krumhanzla a Daniš trefuje hlavou tyč. O 2 minuty později centr Krumhanzla tentokráte z pravé strany a Štíchovi chybějí před brankou centimetry. Ve 40. minutě domácí zahrozili dalším nebezpečným brejkem. Tůma a vracející se Štícha však roztockého útočníka v klidu zakončit nenechali a ten našel svou střelou pouze Sýkorovi rukavice.

Do druhého poločasu vystřídal Čecha Kučera a na hrot se vysunul Kovář. Kolešovice dál pokračovali ve svém tlaku a přicházeli další příležitosti. V 50. minutě Kozák ukličkoval na pravé straně 2 obránce, ale místo přihrávky na lépe postaveného Barthela zakončoval sám, jen do domácího brankáře. V 55. minutě podržel Kolešovice Sýkora,když zasáhl proti pronikajícímu roztockému hráči ve vápně a zachránil tak ČLK od pohromy. V 62. minutě trefil Kozák pouze vybíhajícího brankáře. O 2 minuty později mohl všechny kolešovické šokovat domácí útočník. Tůma tečoval Sýkorovi míč směřující do jeho rukavic, tomu míč vypadl, naštěstí jej však ještě stačil tečovat před dotírajícím domácím hráčem a ten pálil metr vedle.  V 66. minutě našel Kovář krásně douhým míčem ve vápně Štíchu, s jeho hlavičkou si brankář v klidu poradil. V 67. minutě výborně vypálil levou nohou Krumhanzl, jeho dělovka mířila pouze do dobře postaveného roztockého brankáře, i tak mu nadělala velké problémy. Krumhanzl si vše vynahradil v minutě 71. Ve vápně zachoval chladnou hlavu a podél stojícího brankáře poslal Český lev zaslouženě do vedení - 0:1. V 77. minutě mohlo být ještě lépe, po rohu Krumhanzla vlétl do malého vápna Štícha, míč se odrazil pod dezorientovaného brankáře. Domácí obrana, ale nebezpečí zažehnala. Další šanci definitivně rozhodnout utkání měl v 85. minutě střídající Maissner. Ve vápně však situaci dobře nevyřešil. V závěru přišli ještě 2 standartní situace domácích, ale dobře připravený Sýkora nedal domácím šanci.

Po výborném výkonu tak přehráli Kolešovice domácí Roztoky 1:0 a připisují si důležité 3 body hned v úvodním utkání.

Sestava:

Sýkora - Hrubý, Tůma, Kovář, Matějovský P. - Čech (46. Kučera), Barthel, Štícha, Krumhanzl - Kozák (80. Maissner), Daniš (67. Polánek)

Rozhodčí: 

Foršt - Sedláček, Linc

 

Další výsledky 14. kola:

Tn. Rakovník B - FK Hředle 1:0 (0:0)   

So. N. Strašecí B - So. Branov 0:9 (0:5)

ESTA Oráčov - So Sýkořice 5:3 (4:3)

SK Lány - FC Po Olešná 1:1 (1:0)

So. Mšec - Ol. Rakovník 2:0 (0:0)

FC05 Zavidov - SK Pavlíkov 4:3 (0:2)