Vydařená generálka - aktualizováno

21.03.2010 17:27

TJ Blatno - ČLK 2:3 (1:3)

Branky: 21. min Barthel, 27. min Kovář, 39. min Kozák (PK)

 

Souboj techto dvou týmu vždy jednoznačně vyzněl pro Blatenské, ale již od počátečních minut bylo zřejmé, že tentokrát lev nedá kůži zadarmo. Kouč Barthel přišel s překvapivým tahem a na hrot ke Kozákovi vysunul stopera Kováře, to se nakonec ukázalo jako velice dobrý záměr.

Kde Český lev skončil v předchozím přípravném zápase, tam jako by začal a hned od úvodu byla vidět na hřáčích snaha o kombinaci. První desetiminutovka nepřinesla žádně větší vzrušení, jen rychlonohý Prais se dokázal uprostřed hřiště zbavit dvou protihráčů, se zakončením si však poradil Sýkora. V 15. minutě se vydal na výlet Kučera. Jeho bomba z 25 metrů nadělala Pašíkovskému velké problémy. Další šance volala jednoznačně po gólu. Kovář však hlavou na zadní tyči branku netrefil. Ani akce z 18. minuty brankou neskončila. Kozák dostal míč přímo do běhu od Kováře, před ním už byl jen Pašíkovský v brance. K úžasu všech však trefil pouze strážce blatenské branky. Ve 21. minutě dostal prostor uprostřed Barthel, a poradil si s ním nejlépe jak mohl. Metr za vápnem napřáhl a Pašíkovský byl u levé tyče krátky - 0:1. Ve 24. minutě mohlo být srovnáno. Prais upláchl až do vápna, Sýkora včasným vyběhnutím zabránil pohromě. Ve 27. minutě přišel 2. zásah. Kozák se vedle vápna uvolnil, nacentroval do vápna, kde se míč odrazil před volného Kováře a ten nedal Pašíkovskému šanci - 0:2.  Ve 35. minutě z metrového ofsajdu utekl všem Kohout, ve vápně se dostal už mimo střelecký úhel, ale Sýkora ho možná zbytečně fauloval. Penalta! Blatenšťí ji s přehledem proměnily - 1:2. Na druhé straně se ve 38. minutě jiskřilo ve vápně. To si Kozák došel pro faul a penalta se kopala i proti Blatnu. Sám postižený nedal Pašíkovskému šanci - 1:3.

Druhá půle již nenabídla takovou podívanou. Ale defenzivní práce českého lva byla nadále kvalitní. Ani jeden tým se do žádných větších šancí nedostával. Šťěstí zkoušel nejdříve Daniš a poté o něco lépe Polánek, branku Blatna ale neohrozili. Po centru Barthela v 68. minutě z první zakončoval v tísni opět Daniš, metr vedle. Druhý poločas blatenšťí opticky hru vyrovnali, ale Sýkora nemusel řešit žádnou ošemetnou situaci. Mezi 70. a 80. minutou přišlo několik závarů před Sýkorovou brankou. Obrana Kolešovic dokázala odolat. V 83. minutě však přišel trest. Po rohovém kopu vrátili od brankové čáry blatenští míč na penaltu a Kohout propálil vše co mu stálo v cestě - 2:3. Žádný závěrečný tlak se však nekonal. Naopak v 88. min mohl pojistit vítězství Štícha. Po krásném centru Polánka hlavou v pádu netrefil odkrytou branku.

Před slušnou návštěvou tak porazily Kolešovice, poprvé v historii zaslouženě Blatno 3:2.

 

Sestava:

Sýkora - Hrubý, Tůma, Kučera (70. Rychtařík), Matějovský P. - Čech (46. Polánek), Štícha, Barthel, Krumhanzl (46. Daniš) - Kozák (70. Ridzoň), Kovář