Výhru nad Olešnou zařídil premierovou trefou Stiska

29.04.2013 11:59

ČL Kolešovice

 

1:0

(0:0)

FC Po Olešná

19. kolo - II. třída OP, 27. dubna 2013, 17:00

58. Stiska

 BRANKY 

 

Barthel

 ŽK 

Staněk, Polášek M.

 

 ČK 

 

 Rozhodčí: Sixta Jakub - Šipoš Jan, Špidra Marek

 Stadion: Kolešovice

 

Souboj sousedů v tabulce. To byl zápas 19. kola mezi ČLK a Olešnou. V případě vítěztví našeho týmu mohl Lev svého soupeře v přeskočit a posunout se tak na 8. místo. To se nakonec podařilo, když jedinou trefu v utkání zaznamenal Michal Stiska.

Už začátek střetnutí naznačil, na místo plejády vyložených šancí uvidí diváci především vyrovnaný boj mezi oběma šestnáctkami. V 5. minutě se k odraženému míči dostal Staněk a z hranice vápna střílel pouze do míst, kde stál připravený Rotek. V 10. minutě se do náznaku šance dostal M. Polášek, ale z rodící se příležitostí naložil mizerně. Míč skončil po jeho zakončení daleko od Rotkovi branky. To bylo na dlouhé minuty vše. V 17. a ve 24. minutě sice střílel na branku Olešné Krumhanzl, zakočení ale scházela přesnost. Podobně na tom byly i Daniš nebo Holeček. Příkladný boj pokračoval dál. Přihlížející obecenstvo se však další zajímavé šance do přestávky nedočkali.

Po změně stran zlepšil Český lev kombinaci a začal hosty mírně tlačit. V 51. minutě hlavičkoval po centru Daniš, který predskočil nedůrazného Pavlíčka, míč však rozvlinil pouze ochranou sít. Stejný hráč to zkoušel znovu hlavou v minutě 55. Tentokráte jeho slabé zakončení zpacifikoval s přeřehledem gólman Olešné. Rozhodující okamžik zápasu naservíroval Lev v 58. minutě. Krumhanzl odcentroval z pravé strany na Holečka, který byl ve vápně důraznější než protihráč, míč se dostal k volnému Stiskovi, který přez obránce z 15 metrů propálil bezmocného Pavlíčka - 1:0. Reakce hostů byla v tu chvíli odpovídající. Radek Polášek se vysunul na hrot s úkolem srovnat skóre. Jenže Lvi nepouštěli hosty vůbec do hry. Nebezpečí pro ČLK znamenala jen nepříjemná střela Drvoty z 61. minuty. Rotek byl u své pravé tyče včas. V 67. minutě mohl pojistit naše vedení po přihrávce Štíchy Bauer. Sam proti brankáři ale ztroskotal na výborném zákroku Pavlíčka. Pokud chtěla Olešná pomýšlet na remízu, byla k tomu nejvhodnější minuta 77. Hlavsa po centru na zadní tyč připravil míč Jiráskovi,který ale poskakující míč přez několik bránících těl do branky prostřelit nedokázal a Rotek už další nebezpečí dokázal zažehnat. V nastaveném čase mohl trestat do otevřené obrany Český lev. Míč se po ose Zuska, Holeček, Polánek dostal až k Danišovi, který trefil z 8 kroků jen levou tyč. Víc už výborně pískající sudí Sixta obou mužstvům nepovolil.

Sestava ČLK:

Rotek - Herink, Štícha, Barthel, Matějovský P. - Stiska (90. Zuska), Holeček, Polánek D., Krumhanzl - Bauer (85. Kovář), Daniš

Sestava Olešná:

Pavlíček R. - Staněk, Polášek R., Hlavsa, Ivančík - Jirásek, Telvák P., Ličman (76. Prchal), Šutera - Polášek M., Drvota

Ostatní výsledky 19. kola:

SK Pavlíkov - FK Hředle 3:0 (1:0) – (Bělecký, Samson, Vodrážka T.)

So. Mšec - Sp. Lužná 4:1 (0:1) – (Trkal 2, Tichý, Neužil - Staněk)

ESTA Oráčov - FC 05 Zavidov 1:6 (0:3) – (Pfeifer – Škyta 2, Štiller 2, Beneš, Krejza)

Oh. Městečko - So. Janov 3:0 (0:0) – (Fratina, Urban J., Šnídl P.)

FC Jesenice - SK Senomaty 0:3 (0:2) – (Kukla 2, Kodeš)

So. Branov - FK Kněževes 1:2 (0:0) – (Opl – Hanych 2)