Vyrovnaný zápas rozhodli domácí v závěru

30.05.2011 16:54

ESTA Oráčov - ČLK 2:1 (1:0)

 

Branky: 78. Zuska

ŽK: Barthel,

 

Na horké půdě v Oráčově si musel Lev poradit bez distancovaného Roubíka a zraněných Kučery, Petra Matějovského a Čecha. I tak potvrdili Kolešovice zlepšenou formu z posledního utkání, šťastnější však byli domácí.

Úvod zápasu byl vcelku očekávaný, když domácí ESTA začla náporem a vytvořila si územní převahu. Z tohoto náporu, který povětšinou končil na vápně vytěžili oráčovští pouze jednu nebezpečnou šanci, Petr Štastný se na hranici vápna obtočil kolem svého strážce a Sýkora jeho přizemní zakončení tečoval na poslední chvíli do tyče. Od 15. minuty Lev srovnal hru a byl mnohdy nebezpečnější. V 17. minutě to zkoušel z dálky Barthel, skákavý míč letěl metr nad horní tyčku. V 18. minutě se uvolnil u levé postranní čáry Daniš, jenže jeho zakočení pravou nohou nemělo patřičnou razanci. Ve 23. minutě měl dobrou příležitost po centru z pravé strany Matějka, avšak jeho hlavička mířila vysoko nad. Ve 26. minutě rozehrála ESTA rohový kop na krátko. Štastný hledal ve vápně vysokým míčem své spoluhráče, obrana Kolešovic ovšem míč odvrátila, ale jen metr za vápno kde byl nikým nehlídaný Bařtipán, který pohotově zakončoval a Sýkora nestačil reagovat - 1:0. Odpovědět mohl po 5 minutách Matějka. Tentokráte míč z jeho kopačky mezi tyče mířil, jenže si s ním poradil brankář Oráčova. V závěru ještě zakončovali z dálky bez gólového efektu Barthel a Polánek.

Ani po obrátce stran se obraz hry nezměnil, Lev se snažil o vstřelení vyrovnávací branky, domácí Oráčov se spoléhal hlavně na umění dvojice tykadel Jeníček, Bařtipán, obrana ČLK je do žádné vyložené šance nepouštěla. To na straně druhé k vidění zajímavé okamžiky byly. V 67. minutě byl jednoznačně stáhnut ve vápně exoráčovský Jankura, píšťalka sudího zůstala němá. V 73. minutě se perfektně uvolnil ve vápně Matějka a jeho střele k levé tyči scházely centimetry. Zaslouženého vyrovnání se dočkaly Kolešovice v 77. minutě. Marek Houška se těsně za půlkou zbavil svého strážce, zatáhl míč po pravé straně a centrem našel ve vápně nabíhajícího Zusku. Ten ve vzduchu elegantně patičkou poslal míč za záda bezmocného brankáře - 1:1. Vyrovnaný stav však moc dlouho nevydržel, domácí podnikly jeden ze svých smrtících útoků. Bařtipán se v 83. minutě zbavil dotírajícího Kováře a podél Sýkory poslal ESTU znovu do vedení. Na tento direkt už Český lev zareagovat nedokázal a tak v Oráčově po dobrém výkonu prohrál 2:1.

Sestava:

Sýkora - Spáčil (79. Herink J.), Kovář, Vicjan, Štícha - Jankura, Barthel (83. Ridzoň), Polánek, Daniš - Matějka (75. Zuska), Houška M.

 

Ostatní výsledky OP:

FK Kněževes - FK Hředle 4:2 (2:2)

So. Srbeč - SK Pavlíkov 2:3 (1:0)

FC Jesenice - FC Po Olešná 4:2 (2:1)

TJ Roztoky - Tn. Rakovník B 2:2 (0:1)

So. Mšec - FC 05 Zavidov 0:0 (0:0)

SK Lány - Sp. Lužná 1:1 (0:0)