Na Zátiší zněl vítězný pokřik - aktualizováno

06.06.2010 12:57

Ol. Rakovník - ČLK 1:3 (1:0)

 

Branky: 58. Štícha, 67. Kozák, 89. Rychtařík

ŽK: Kozák, Barthel, Matějovský P., Hrubý, Daniš, Kučera

 

Po sobotních výsledcích 24. kola nastoupil ČLK v nedělním dopoledni proti rakovnické Olympii s jistotou záchrany OP pro přístí sezónu. To jako by se podepsalo na výkonu v prvním poločase. Naopak na domácích bylo vidět, že hrají o bytí a nebytí. Již v 5. minutě prosvištěl pozdrav jednoho z hráčů Olympie celým vápnem a skončil jen těsně vedle levé tyče. Ve 13. minutě si to středem hřiště namířil domácí záložník, jeho střelu ještě dokázal Matějovský zpacifikovat, jenže pouze před dobíhajícího Kalfiřta, který otevřel skóre utkání – 1:0. Lev byl dál horším týmem, domácí kontrolovali pohodlně hru. V 16. minutě vyslal první pokus na Kochovu branku z úctyhodné vzdálenosti Barthel. Naopak domácí výpady byly hodně nebezpečné. Ve 23. minutě si poradil lehce s obranou ČLK rakovnický forward a Matějovský v brance musel ukázat své kvality. O 2 minuty později zkoušel štěstí z přímého kopu Kolář, s jeho lehkou střelou přez zeď si Matějovský v klidu poradil. Ve 28. minutě se probíjel k vápnu Kozák a toho musel za cenu nedovoleného zákroku zastavovat domácí Šmíd. Na druhé straně po nedorozumění ve středu obrany musel Petr Matějovský tahat za záchranou brzdu. Ve 32. minutě střílel ještě Sýkora vysoko nad branku, tím výčet šancí prvního poločasu skončil.

Oživení hry přineslo střídání před začátkem druhého poločasu. Polánek nahradil zraněného Kučeru, místo kterého se stáhl z útoku Kovář. A byl to právě Polánek, který měl velký podíl na vyrovnávacím gólu. V 58. minutě Koch vyrazil jeho střelu z vápna jen k noze Štíchy, pro něhož nebyl problém srovnat stav utkání – 1:1. Domácí notně znervózněli a Lev pomalu a jistě přebral otěže zápasu do svých rukou. Veškeré pokusy Olympie končili daleko od branky Matějovského. Naopak domácí hodně zlobila útočná dvojice Kozák – Polánek. V 67. minutě vyrobily velkou chybu před vápnem Koch se Sýkorou, toho využil rozběhnutý Kozák a ten trestal – 1:2. V tu chvíli už se sesypali domácí jak domeček z karet. O 2 minuty později rozehrál nakrátko míč Krumhanzl na Štíchu, ten protáhl střelou z 20 metrů Kocha, který pokus vyrazil přímo k Danišovi a ten rozvlnil síť potřetí. Sudí Strouhal však gól neuznal pro vymyšlený ofsajd. Další 2 kaňky na jinak poveném výkonu udělal hlavní rozhodčí 73. a 75. minutě, když nejdříve faul na Kozáka, který byl metr ve vápně podražen, vytáhl mimo pokutové území aby poté znovu Kozákovi neuznal regulérní gól, když náš útočník údajně fauloval brankáře Kocha. V 77. minutě nedovoleně zastavil unikajícího Polánka Křováček, k tomu si neodpustil pár peprných slov směrem k pomeznímu arbitrovi, a Strouhal musel vytáhnout červenou kartu, to neunesl další domácí hráč, a Strouhal tahal červenou podruhé. V 81. minutě se řítil sám na Kocha Daniš, ale trefil pouze rukavice domácího brankáře. V 84. minutě ještě zahrozili naposledy domácí, ale pokusy Sýkory a Koláře skončili vysoko nad Matějovského brankou. Závěrečné slovo tak měli Kolešovice. Po kombinaci Kozák – Polánek, upravil skóre na konečných 1:3 do prázdné branky střídající Rychtařík.

 

Sestava:

Matějovský M. - Hrubý, Matějovský P., Kučera (46. Polánek), Krumhanzl (82. Rychtařík) - Čech (72. Maissner), Barthel, Štícha, Daniš - Kovář, Kozák

 

Ostatní výsledky 24. kola OP:

Tn. Rakovník B - SK Pavlíkov 1:3 (0:1)

Ol. Rakovník - ČL Kolešovice 1:3 (1:0)

FC Po Olešná - TJ Roztoky 1:1 (0:0)

So. Sýkořice - FC05 Zavidov 3:3 (1:2)

So. Branov - So. Mšec 8:3 (4:1)

FK Hředle - SK Lány 2:7 (0:5)

So. N. Strašecí B - ESTA Oráčov 0:4 (0:2)