Zasloužená prohra v Blatně

09.08.2010 09:17

TJ Blatno - ČLK 5:2 (2:1)

 

Branky: 28. Barthel, 62. Ridzoň (PK)

Rozhodčí: Reipricht

 

V posledním přípravném utkání, před startem ostrých utkání, čekal naše mužstvo celek Blatna. Lev měl problémy se sestavou, když scházeli stále Kozák, dále Tůma, Kučera, Krumhanzl a zraněný Zuska.

Úvod vyšel domácím na jedničku, po centru do vápna hlavičkoval Kohout do břevna. V 11. minutě se srazili dva spoluhráči Blatna v pokutovém území a rozhodčí odpískal pokutový kop, který domácí přetavili ve vedoucí gól - 1:0. To však nebylo vše, o 5 minut později natáhl ke střele 5 metrů za vápnem Žebrakovský a jeho přízemní projektil skončil přesně u levé tyče Matějovského branky - 2:0. Blatno dál pokračovalo v aktivní hře a vypracovávalo si šance. Největší měl opět Kohout, když přeloboval vyběhnuvšího Matějovského, ale jeho pokus skončil pár centimetrů vedle branky. Poté příšla chvile blatenského Hostaše. Za hranicí rohu vápna nádherně trefil skákavý míč, ten skončil na břevně bezmocného Matějovského. Když už se Lev dostal na dostřel branky, hned z toho byl gól. Vicjan vybojoval přímý kop, ke kterému se postavil Barthel a prostřelil domácí zeď - 2:1. Ve 35. minutě to byl opět Barthel, jeho střela z 25 metrů o metr minula domácí svatyni. Závěr poločasu přinesl ještě vzrušení v pokutovém území Kolešovic, když míč trefil ruku Daniše, tentokrát zůstala píštalka rozhodčího němá.

Druhá půle pokračovala mírným náporem Blatna, avšak bez vážnějších šancí. Naopak ČLK vytěžilo z minima maximum. V pokutovém území hrál přehnaně tvrdě proti Vicjanovi domácí Dubec a penalta se kopala i proti domácím. Ridzoň si s ním poradil s naprostým přehledem a bylo srovnáno - 2:2.  Dál však pokračovalo kolešovické trápení. A domácí si až na malé vyjímky dělali s našim týmem co chtěli. Výsledkem byly ještě 3 inkasované branky a plno dalších blatenských příležitostí. V závěru pak ještě zkoušel dalekonosnou střelou štěstí Vicjan, ale ta mířila mimo tyče Pašíkovského branky. Domácí tak zaslouženě a s přehledem zvítězili 5:2.

Utkání nedohrál pro zranění kolene Čech. V Kolešovicích je tak před pohárovým duelem o čem přemýšlet a co zlepšovat. Účast, nebo spíše neúčast některých v přípravných zápasech, 12 lidí na zápase a z toho 3 dorostenci. Pomalu nám to opět směřuje k podobnému scénaři jako byl loňský podzim!!!!

 

Sestava:

Matějovský M. - Čech (74. Herink J.), Matějovský P., Kovář, Daniš - Polánek, Barthel, Štícha, Rychtařík - Vicjan, Ridzoň