Zasloužená výhra v Sýkořici

23.05.2010 11:11

Sokol Sýkořice - ČLK 0:2 (0:0)

 

Branky: 59. (PK) a 73. Kozák

ŽK: Kozák

Duel se Sýkořicí byl souboj o pověstných 6 bodů, neboť domácí bojují stejně jako ČLK o záchranu. Sokolu se v jarních bojích vůbec nedaří a nic na tom nezměnil ani tento zápas.

Sýkořice sice od úvodních minut první půle měla více míč na svých kopačkách, veškeré akce však končili hodně daleko od Matějovského branky. Naopak Lev spoléhal na rychlé brejky, o které se staral agilní Kozák. V 9. minutě unikl náš útočník po levé straně, dostal se až do vápně kde byl ještě volný Štícha, ale Kozák zakončoval sám a domácí brankář si připsal první z mnoha výborných zákroků. Ve 13. minutě Daniš uvolnil Kozáka, ten se zbavil svého strážce a připravil dobrou střeleckou pozici pro Štíchu. Jeho slabá střela levačkou skončila daleko mimo domácí branku. V 18. minutě se ukázali také domácí. Ale přímý kop z 25 metrů skončil až nad ochranou sítí za brankou. V 25. minutě dostal dobrý pas Kovář, ten ještě posunul míč na Kozáka, kterého vychytal sýkořický golman. Obrovská šance Kolešovic přišla o 2 minuty později. To se znovu protáhl Kozák po levé straně, jeho střelu dokázal domácí brankář vyrazit jen před Štíchu, jenže jeho zakončení ve skluzu na poslední chvili zablokoval sýkořický bek. Ve 38. minutě přišel další minisouboj Kozák a domácí brankář Růžička. Ten předvedl parádní robizonádu proti střele z levé strany a to mohl Kozák ještě nahrávat úplně volnému Bartelovi na vápně.

Ve druhé části dokázal Lev zlepšit mezihru a vytvářel si další gólové příležitosti. V hlavních rolích byli hlavně Kozák a Daniš. V 57. minutě prokázal svou rychlost Kozák, který se řítil do vápna, kde ho zastavil jen za cenu faulu sýkořický obránce. Rozhodčí Rendl neváhal a odpískal jasný pokutový kop. Ten s přehledem proměnil Kozák - 0:1. V 62. minutě nechal vyniknout Růžičku v brance Daniš, který střílel z hranice velkého čtverce. V 65. minutě vyzkoušel pozornost Růžičky Barthel. V 68. minutě přihrál Štícha na penaltu Danišovi, který ale skórovat nedokázal, stejně jako o 3 minuty později, to střílel z vápna metr vedle pravé tyče. Slovo si tak vzal opět Kozák. V 73. minutě znovu utekl celé obraně Sýkořic a tentokráte si poradil i s výborným Růžičkou v brance, který byl na jeho střelou k tyči krátky - 0:2. Dál hráli pouze Kolešovice. V 78. minutě mohl skórovat po perfektní přihrávce Kozáka Hrubý, jeho oblouček skončil metr vedle levé tyče. Neujali se ani střely Krumhanzla, Barthela a Kováře. V závěrečných minutách se mohli domácí ještě dočkat čestného úspěchu, když Petr Matějovský odkopem nastřelil sýkořického útočníka. Míč však skončil metr vedle pravé tyče. Veledůležité body v boji o záchranu si tak zaslouženě odvezli Kolešovice.

Sestava:

Matějovský M. - Hrubý, Tůma, Kučera, Matějovský P. - Čech (67. Krumhanzl), Barthel, Štícha, Daniš (78. Maissner) - Kovář, Kozák (85. Rychtařík)

 

Ostatní výsledky 22. kola OP:

Tn. Rakovník B - Ol. Rakovník 1:1 (0:1)

FC Po Olešná - SK Pavlíkov 5:2 (2:1)

So. Branov - TJ Roztoky 2:0 (0:0)

FK Hředle - FC05 Zavidov 1:0 (0:0)

So. N. Strašecí B - So. Mšec 3:3 (1:1)

ESTA Oráčov - SK Lány 1:0 (0:0)