Ze Srbče s plným bodovým ziskem

14.11.2010 10:42

So. Srbeč - ČLK 1:3 (1:1)

Branky: 33., 73. Kozák, 58. Vicjan

ŽK: Kučera, Kozák

 

Poslední s předposledním, to byl souboj závěrečného podzimního kola mezi domácím Sokolem Srbeč a ČLK. Reference před utkáním hovořili o tom, že Srbečtí rozhodně výkonostně nepatří na chvost tabulky, navíc Lev ještě nikdy v Srbči nedokázal bodovat. Důležitý zápas měl však naprosto jiný scénář!

Hned od úvodních minut vzali otěže zápasu do svých rukou Kolešovice a ukazovali, že tentokráte s prázdnou odjet nechtějí. V 5. minutě začal serii šancí Polánek, který vyzkoušel pozornost brankáře střelou z vápna. O pár minut později vyslal do stoprocentní šance Štícha Kozáka. Ten svůj první z mnoha souboju s domácím golmanem prohrál. Za chvíli si to štrádoval Kozák na srbečskou svatyni sám podruhé. To se vyznamenal krásným pasem Matějovský. Výsledek byl však stejný - znovu úřadoval brankář Srbče. 3. šance s kategorie vyložených přišla v minutě 15. Kozák se zbavil svých strážců, jenže zakončení bylo opět mizerné. A tak přišlo vzrušení na straně druhé. Domácí se snad poprvé dostali do vápna Lva, jeden s útočníků se vydal skrz velký čtverec a šikovně si naskočil na Matějovského. Sudí Reipricht neváhal ukázat na značku pokutového kopu. Ten Srbeč bezpečně proměnila a ujala se vedení - 1:0. Český lev zbraně nesloži. V 17. minutě se dostal do vápna Daniš, jenže místo nahrávky na volného Kozáka střílel do boční sítě. Trefit se nedokázal ve 25. minutě znovu ani Kozák, jeho zakončení vykopával z branky jeden z domácích obránců. Chuť si spravil náš kanonýr až ve 33. minutě, kdy přišlo zasloužené vyrovnání. Tentokrát místo zakočení volil kličku brankáři a ten byl bez šance - 1:1. Do poločasu mohl jít ČLK ještě do vedení, to by si ale musel lépe se svou šancí poradit opět Kozák.

Druhý poločas se podařilo domácím trochu přibrzdit tlak Kolešovic. Jenže ne na dlouho. V 58. minutě přistrčil Ridzoň hlavou míč Vicjanovi a ten špičkou poslal míč do horního rohu branky - 1:2. Neuběhli snad ani 3 minuty a domácí kopali druhou penaltu, tentokráte hodně přísnou. Znovu u toho byl Matějovský, o kterého doslova zakopl domácí útočník. Možnost srovnat skóre však hráči Srbče nevyužili, míč putoval půl metru mimo tyče Dvořákovi svatyně. To bylo ze strany domácího Sokola vše. Po zbytek utkání byl na hřišti už jen Lev. V 67. minutě to byl opět Kozák, který ze strany nastřelil domácího mága v brance. V 73. minutě naservíroval Daniš míč pro Kozáka, ten se protáhl po levé straně až do vápna, tam se elegantně zbavil jednoho s obránců a svým druhým gólem v zápase nedal brankáři šanci - 1:3. V poslední desetiminutovce se sice Srbeč snažila ještě alespoň o snížení, jenže Český lev pracoval v defezivě na výbornou. Po závěrečném hvizdu se tak Kolešovice mohli radovat ze třech veledůležitých bodů.

Sestava:

Dvořák - Kučera (24. Ridzoň (78. Rychtařík)), Tůma, Kovář, Matějovský P. - Štícha, Polánek, Barthel, Daniš - Vicjan (87. Matějka), Kozák

 

Ostatní výsledky 13. kola OP:

SK Lány - FC Jesenice 8:1 (7:1)

FK Kněževes - FC Po Olešná 0:3 (0:0) - nedohráno

So. Mšec - SK Pavlíkov 0:2 (0:0)

TJ Roztoky - Sp. Lužná 2:0 (0:0)

ESTA Oráčov - FK Hředle 2:3 (0:1)

Tn. Rakovník B - FC 05 Zavidov 1:6 (1:2)